Denverovi NBA i NHL timovi, Denver Nagetsi i Kolorado Avalanši, odlično igraju u doigravanju svojih liga, i to prvi put u isto vreme, ali cene karata za njihove utakmice plej-ofa znatno se razlikuju.

Zapravo, iako u prodaji ima i karata za Nagetse i za Kolorado, mnogo su skuplje ulaznice za utakmice hokejaškog kluba, nego za karte košarkaškog tima koji briljatno predvodi Nikola Jokić.

Dva kluba stvaraju istoriju: Nagetsi su prošli u polufinale Zapada, gde igraju sa Portlandom, dok je Kolorado iznenadio i u drugoj rundi NHL Stenli klupa igra protiv San Hozea. I dok su najjeftinije karte za susret Nagetsi-Blejzersi bile 23 dolara za prvu utakmicu, a 54 dolara za drugu, za susrete Avsa sa Šarksima najjeftinije su bile 82 dolara za treću, odnosno 91 dolar za četvrtu utakmicu. Na SeatGeek.com karte mogu da se nabave po cenama od 33 i 66 dolara za Nagetse, za prvu i drugu utakmicu polufinala, odnosno 133 i 125 dolara za treću i četvrtu utakmicu Kolorada.

Otkud tolika razlika u ceni? Denver Post tvrdi da je, sasvim sigurno, zbog potražnje. I dosadašnji uspesi u plej-ofovima, ili neuspesi, u slučaju Nagetsa, bar do ovog proleća, mogu da budu još jedan važan faktor.

Od 1999. do 2018, Avsi su sedam puta igrali polufinale Zapada, osvojivši Kup 2011. U istom periodu od dvadeset godina, Nagetsi su samo jednom igrali polufinale Zapadne konferencije i to 2009. i nikada nisu osvojili titulu. Nagetsi su ušli u plej-of 11 puta od 2000, ali su prošli prvu rundu samo dva puta, ove godine i te 2009.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.