Predstavnici opozicije u Srbiji, okupljeni oko ideje bojkota, danas su u Evropskom parlamentu (EP) u Briselu ponovili da ostaju jedinstveni u odluci da bojkotuju predstojeće izbore, i na republičkom, i na lokalnom nivou.

U saopštenju Saveza za Srbiju (SzS) se navodi da su predsedavajući SzS Dragan Đilas, gradonačlenik Šapca Nebojša Zelenović i funkcioner Pokreta slobodnih građana (PSG) Natan Albahari razgovarali u Briselu s potpredsednicom EP Klarom Dobrev i s evroposlanicima Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom – članovima delegacije EP u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji.

Zvaničnici iz SzS su odluku o bojkotu izbora obrazložili rekavši da se u Srbiji intenziviraju pritisci na medije, da se televizija N1 „proteruje“ iz ponude kablovskih operatera, da je „još brutalnija medijska satanizacija neistomišljenika režima“, i da postoje pokušaji uspostavljanja potpune kontrole nad pravosuđem i biračima.

Ocenili su „da je sada svima jasno“ da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obmanuo predstavnike EP koji su učestvovali u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji, te da vlasti nisu ispunile ništa što su obećale.

(Beta)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.