Đilas: Više plakanja nema. Pozivam i vlast i opoziciju da zaštite svu decu od politike…

3
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Više stotina ljudi okupilo večeras na Vračaru u Beogradu da pruži podršku lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu i njegovoj porodici.

Dragan Đilas pozvao je sa večerašnjeg skupa i vlast i opoziciju da zaštite svu decu od politike.

“Ja sam se juče obratio sa ovog mesta. Više plakanja nema. Želim samo još jednom da pozovem sve, bez obzira da li su vlast ili opozicija, da sva deca u ovoj zemlji budu zaštićena od politike”, rekao je Dragan Đilas okupljenim novinarima i građanima i zahvalio se što su došli da ga podrže i što su večeras “omogućili deci Vračara da mirno spavaju”.

Đilas nije želeo da daje političke izjave, pa nije komentarisao najavljen datum održavanje izbora.

On je poručio da sada nije vreme i mesto za to, ali da će od sutra ili po ukidanju vanrednog stanja, biti na raspolaganju da odgovora na takva pitanja.

U blizini stana gde žive deca Dragana Đilasa i gde je sinoć grupa huligana puštala pogrdne pesme o njemu, pored Đilasa večeras su bili i lider Demokratske stranke Zoran Lutovac, Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać, lider Dveri Boško Obradović i brojni građani.

Oni su u 20 časova aplauzom pozdravili medicinske radnike, a od 20.05 su se pridružili akciji “Bukom protiv diktature” koristeći šerpe i pištaljke.

Kako je novinarima izjavio Zoran Lutovac, on je tu došao sa jedne strane da pruži podršku Đilasu i njegovoj porodici, a sa druge strane da se pobuni protiv onih koji krše Ustav.

“Tu sam da se usprotivim onima koji krše zakone i u vreme policijskog časa dozvoljavaju da huligani izlaze i uznem građane i političare.”, rekao je Lutovac.

U ulici na Vračaru okupio se i veliki broj kamera i novinara.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je sinoć na društvenim mrežama objavio da su pristalice vlasti deset minuta sa terase u njegovom susedstvu sa ozvučenja puštale skandiranje “Đilase lopove”, što je uznemirilo njegovu decu, koja su “plakala i tresla se od straha”.

(Beta, Nedeljnik)

3 KOMENTARA

  1. Sara , kazu vlasnici da se zivotinje tresu od aplauza. Cuh svojim usima. Za novu godinu izgleda moze sve osim aplauza. Dok mame i tate drmaju serpu deca duvaju u vuvuzele i pistaljke iz punih pluca . Malda deca jesu zrtve ovih budalastina ali za njih ih izgleda nije briga.

  2. Prestanite kao Boga vas molim, lupanjem i pucanjem da plašite malu decu i nedužne životinje, koje doživljavaju stres infarkt!!!. Pokazujte svoju snagu na izborima i u parlamentu!!!.

  3. Мај уни, опет, користе време за подршку медицинским радницима, да узнемиравају грађане. Али, када они то чине, онда је то у реду.

Comments are closed.