Đilas: “U narednih nedelju dana ćemo objaviti da li izlazimo na izbore…”

0
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da će u narednih nedelju dana doneti odluku da li će ta stranka učestvovati na predstojećim izborima u aprilu.

On je ocenio da je potrebno jedinstvo svih opozicionih organizacija za pobedu na izborima, jer ako opozicione stranke “same” izađu na izbore, “neće uspeti ništa da promene”.

“Verujem da ćemo u narednih nedelju dana doneti odluku o učešću na izborima i ako izađemo na izbore, imamo šanse da pobedimo”, kazao je Đilas na konferenciji za novinare u Rači.

Rekao je da se trenutno čeka da i neke druge organizacije saopšte svoje stavove o izlasku na izbore, pa će se potom javno objaviti ta odluka.

“To su teške odluke i o njima se puno promišlja. Očekujem da će i Pokret slobodnih građana, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret za preokret, Sindikat sloga uskoro doneti odluku”, kazao je on.

Đilas je rekao da se “ne uzda” u to da će putem medija opozicija uspeti da komunicira sa narodom, već je najbolji način obilazak Srbije i razgovor sa ljudima.

“Ljudi vide nepravdu i razlike, tako da verujem da možemo da pobedimo, ne samo u Beogradu, nego u celoj Srbiji”, naglasio je Đilas.