Đilas: Svi koji pripadaju Savezu za Srbiju bojkotovaće izbore

1
Foto: Nedeljnik

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danad da će sve članice kao i pojedinci koji pripadaju Savez za Srbiju bojkotovati sve izbore – parlamentarne, pokrajinske i lokalne, kao i da će se taj SzS nastojati da u kampanji za bojkot dođe do što više građana kako bi im se objasnio razlog zašto je predstojeće izbore neophodno bojkotovati.

“To se neće menjati, više puta smo stav o bojkotu izneli”, reko je Đilas na konferecniji za novinare, na kojoj je naveo da je moguće poboljšati žitov građana za šest meseci nakon promene vlasti.

On nije želeo da odgovori da li je eventualno razgovarao sa gradonačelnikom Šapca i predsednikom Zajedno za Srbiju Nebojšom Zelenovićem koji je nedavno rekao da će se odluka o učešću na lokalnim izborima u tom gradu tek doneti, navodeći da nema šta da doda već rečenom.

“Iz mog odgovara je sve apsolutno jasno”, rekao je Đilas, navodeći, na ponovljena slična pitanja, da SzS neće učestvovati na izborima.

On je rekao da će se nastojati da se tokom kampanje bojkota dođe do što više ljudi kako bi ih obavestili da će SzS i neke druge stranke bojkotovati izbore.

Takođe, kako je rekao, objasniće im se zašto je neophodno da se bojkotuju “lažni izbori” i kakva će se borba nakon toga voditi da bi se došlo do fer, poštenih izbora.

On je naglasio da će se građanima prikazati kako se ogroman novac iz budžeta države troši na nepotrebne izdatke, kao i da se hiljadama funkcionera isplaćuju izuzetno visoke plate, tako da državni sekretari u ministarstvima primaju i po dvesta hiljada dinara, dok lekari i druge profesije imaju nedopustivo mala primanja.

“Ali to prolazi ispod radara pažnje javnosti, pa i ja, koji se bavim dugo politikom, nisam imao ideju da je to moguće”, naglasio je Đilas.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Podržavam gospodina Đilasa,apsolutno je u pravu.
    Ovi izbori su farsa,cirkus,bespotrebno trošenje novca.

Comments are closed.