Lideri Saveza za Srbiju odnosno Srpske opozicije ponovili su danas da nisu organizatori narodnog protesta, da je to protest protiv nasilja, laži i brutalnosti države, kao i da incidente izazivaju ubačeni državni huligani.

Lidera Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je na konferenciji za novinare da će „Srpska opozicija i danas biti uz svoj narod koji ima pravo da se bori za život“.

On je istakao da vlast želi da proteste prikaže kao obračun huligana, a da su, kako je rekao „i huligani i policija tu da štite samo Aleksandra Vučića, a niko nije tu da brani narod“.

Đilas je napomenuo da se na snimcima ponekad vidi da baš oni koji napadaju policiju, bacaju kamenje i lome, kad policija krene u akciju, mirno stoje pored i niko ih ne dira, „tako da je jasno da je reč o ubačenim provokatorima“.

Potpredsednik Narodne stranke, Zdravko Ponoš, je Vučića „po načinu na koji se obračunava sa svojim narodom“ uporedio s diktatorom Čilea Augustom Pinočeom i s vodjom nemačkih nacista Adolfom Hitlerom.

On je dodao da scenario podseća na devedesete godine i da je Srbija na korak da posle izdajnika i agentura, „režim izmisli spoljnu pretnju, isto kao što su činili dok su bili na vlasti devedesetih godina“.

Ponoš je ponovio da samo Vučić „koji je sve započeo, može sve i da zaustavi“ tako što će ispuniti zahteve: da prestane da prebija gradjane, da se formira tehnička vlada i depolitizovan Krizni štab i da se ispita odgovornost policije za brutalno nasilje.

Policajcima je poručio da „svi pre ili kasnije završe pred sudom“ i da se mora jasno reći ko je naredio prebijanje gradjana.

Na konferenciji su govorili i Boško Obradović, Zoran Lutovac, Slobodan Samardžić koji su pozvali gradjane da se okupe u što većem broju i mirno iskažu protest, ne nasedajući na provokacije.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.