Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je, nakon izlaska iz grade Uprave gradske policije, da su ga tamo vrlo korektno primila dva pomoćnika u Upravi kriminalističke policije i rekli mu da oni nemaju saznanja da se vodi istraga protiv njega, kao i da nema ko da ga sasluša jer su svi angažovani na dočeku Emanuela Makrona.

Đilas je novinarima rekao da je kampanja vlasti protiv njega prešla sve granice i da je zato podneo tužbu protiv Srbije.

U njoj je, kako je naveo, izneo da „laži koje protiv njega iznose predsednik države Aleksandr Vučić, premijerka Ana Brnabić i drugi funkcioneri“ ugrožavaju njegovu bezbednost.

On je rekao da je tražio da se izrekne privremena mera kojom bi se zabranilo da nastave da iznose laži protiv njega.

„U Poljskoj je to bilo omogućeno. Takva mera je izrečena tamošnjem premijeru“, rekao je on, prenosi N1.

Đilas je rekao da ne postoji nikakva istraga o kojoj je pričao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović jer se radi o politici i ocenio da je centar te kampanje Aleksandar Vučić.

On je naveo da je upravljačka prava u svojoj kompaniji preneo još 2004. godine i da je siguran da oni koji su je vodili nisu počinili nikakvo krivično delo.

Đilas je novinarima pokazao izjašnjenje sadašnjeg direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića koje je Bujošević 18. februara deo odeljenju za suzbijanje privrednog kriminala.

U njemu je Bujošević trebalo da odgovori na pitanje da li RTS pretrpeo štetu u ugovorima sa firmom Dajrekt medija u finansiranju prenosa Lige šampiona i serija „Moj rođak sa sela“ i „Nepobedivo srce“, koji su važili 2009, 2011, 2012. i 2013. godine.

„U odgovoru Bujošević navodi da je tražio od Marketinga RTS-a i od ostalih službi da se izjasne o tim pitanjima i da oni smatraju da RTS nije pretrpeo štetu u pomenutim ugovorima“, rekao je on.

Đilas je naveo da više neće odgovarati na te optužbe jer je to, posle svega, potpuno besmisleno.

Podsetimo, Đilas je oko 11 časova ušao u Upravu policije za grad Beograd gde je zatražio da policija od njega uzme izjavu jer ga najviši državni funkcioneri optužuju za navodnu pljačku RTS i tvrde da je pokrenuta i istraga protiv njega.

Komentara

  1. cicmilo
    17. јул 2019. 07:59

    kakav je on moron, postali su ocajni kakve gluposti pokusavaju prosto je neverovatno.

  2. Lud Zbunjen
    17. јул 2019. 09:24

    Naravno da je bruka ove nakaradne vlasti da za sve negativne stvari u Srbiji optuzuju predhodnu vlast a da im za uzvrat ne dozvoljavaju da se brane putem medija. Hajmo onda svi da kukamo protiv Turaka koji su vladali Srbijom 500 godina!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.