Đilas povodom Oluje: “Za kažnjavanje ogovornih za zločine i pomirenje naroda na Balkanu”

1
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas je ocenio danas da je godišnjiica hrvatske akcije “Oluje” prilika da svi shvate koliko je važno pomirenje naroda na Zapadnom Balkanu, ali i kažnjavanje onih koji su zločine počinili.

Đilas je u saopštenju naveo da “bez takvog razmišljanja nema trajnog mira i bolje budućnosti za sve koji žive na ovim prostorima”, prenela je SSP.

On je povodom 27. godišnjice “Oluje” ukazao da građani Srbije svakog 4. avgusta tuguju i odaju počast svim nevino stradalima u zločinima koji se, kako je naglasio, “ne smeju zaboraviti, da se nikada ne bi ponovili”.

“Ni 27 godina nakon akcije “Oluja” koja apsolutno predstavlja etničko čišćenje, ne zna se gde su 1.183 osobe koje se od tada vode kao nestale”, rekao je on.

Podsetio je da je “tokom četiri dana avgusta 1995. proterano više od 200.000, a ubijeno 1.800 Srba”.

“Odgovornost za ovaj zločin je na onima koji su vodili akciju “Oluja”, ali i na svima koji odbijaju da priznaju zločine i onemogućavaju Srbima da ostvare svoja imovinska i druga ljudska prava”, istakao je Đilas.

1 KOMENTAR

  1. “Odgovornost za ovaj zločin je na onima koji su vodili akciju “Oluja”, ali i na svima koji odbijaju da priznaju zločine i onemogućavaju Srbima da ostvare svoja imovinska i druga ljudska prava”, istakao je Đilas.” Зар то нису управо те “еуропске вр(иј)едности”, којима ова власт, а и ваша странчица, тежи ?

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime