Đilas: Opozicija u Beogradu ima 56 odsto podrške

0
Printscreen/YouTube/Newsmax Adria

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da se sa koalicionim partnerima i nestranačim ličnostima vode razgovori o kandidatima za najviše funkcije u Beogradu i Republici i da bio oni trebalo da budu završeni ove nedelje, a da se u januaru izađe sa imenima za najviše funkcije i listom za parlamentarne izbore.

„Svakim danom smo sve bliži i bliži tome da izađemo u javnost i saopštimo imena kandidata za najvažnije funkcije“, rekao je Đilas na konferenciji za novinare uoči sednice Skupštine grada Beograda, na čijem je dnevnom redu budžet za narednu godinu, prenose mediji.

„Kao što znate, ideja nam je da za najviše funkcije kandidujemo nestranačke ličnosti“, rekao je Đilas i dodao da se po medijima pojavljuju razne informacije.

„Koliko vidim, vlast i Aleksandar Vućić čekaju da opozicija kaže ko će biti kandidat za predsednika, da bi on saopštio da li će se ponovo kandidovati, s obzirom da ‘prava istraživanja’ pokazuju da Vučić jako loše stoji. U ovom trenutku bi za opoziciju u Beogradu glasalo 56 odsto građana, a za vlast 44 odsto“, rekao je Đilas.

„Na nivou Srbije su vlast i opozicija izjednačeni, malo je možda jača vlast u ovom trenutku, ali za tri-četiri meseca uz prave kandidate, to će se promeniti. Slaviće Beograd i Srbija 3. aprila“, rekao je Đilas.