Đilas: Odluka o izborima biće doneta do kraja oktobra, biće zajednička, svakako

0
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ovlastio je danas predsedništvo stranke da u dogovoru sa strankama sa kojima SSP sarađuje, donese odluku da li će učestvovati na predstojećim izborima koji će biti u aprilu iduće godine.

Stranke sa kojima SSP sarađuje su Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Narodna stranka.

Đilas je ocenio da izbori u aprilu neće biti “ni fer, ni pošteni”, niti je došlo do bilo kakvih pomaka da građani Srbije slobodno glasaju. 

“Verujem da ćemo do te odluke doći do kraja ovog meseca i iskreno verujem da će ove stranke … doneti zajedničku odluku kakva god ona bila i da ćemo se te odluke svi držati”, rekao je Đilas.

Đilas je rekao da ne bi hteo da procenjuje kojoj su odluci bliži – da li izaći na izbore ili ne.

On je kazao da se o tome diskutovalo i na današnjem sastanku Glavnog odbora SSP i da će to ostati “iza zatvorenih vrata”, ali je dodao da će građani uskoro saznati odluku koju će doneti stranke.

Glavni odbor te stranke je u Kragujevcu doneo još dve odluke.

“Nema nikakve saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS), nikakve mogućnosti da bilo kada, u bilo kakvoj vlasti budemo ili da sarađujemo. Druga odluka je da posle pobede na izborima, na kojima ćemo mi učestvovati jednoga dana, šest meseci posle tih izbora niko neće moći da se učlani u SSP, ne neko od ljudi iz SNS-a, nego niko zato što smatramo da će to biti vreme kada treba preuzimati odgovornost u Srbiji. Svi oni koji vrede mogu da budu deo tima i kao nestranačke ličnosti”, rekao je Đilas.