Đilas objavio novi snimak o “sigurnim glasovima” iz Republike Srpske

0
Fotografija: Igor Pavićević

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas objavio je novi snimak na kom je, kako tvrdi, prikazana šema prijavljivanja novih “stanovnika” Beograda.

Na snimku koji je napravljen 3. februara, objašnjeno je na koji način je organizovano izdavanje državljanstva i mesta prebivališta za ljude koji nisu iz Beograda, kao i kako se koordiniše čitavim procesom.

Simljen je i dijalog sa jednim od koordinatora, koji je, prema sopstvenom priznanju, zadužen da obavi taj posao i preuzme uplatnice.

Pre dva dana Dragan Đilas je objavio prvi snimak na osnovu koga je tvrdio da vladajuća stranka “uvozi” sigurne glasove iz Republike Srpske.

Na snimku koji je objavio predsednik SSP, navodi se da je jedini uslov za dobijanje državljanstva Srbije, za ljude koji su se krajem prethodnog i početkom ovog meseca pojavili u policijskim stanicama širom Srbije, je da glasaju za SNS.

“Ljudi se kombijima dovoze u policijske stanice širom Srbije, a najviše u Beogradu“, navode iz te stranke. Na pitanje odakle su, građani odgovaraju da su „preko granice, iz Sarajeva, Bijeljine, iz Bosne“. Kako su naveli iz SSP-a, svaka grupa ima spisak i svog koordinatora.