Đilas: Niko iz opozicije ne razmišlja o izlasku na ovakve Vučićeve izbore

2
Foto: Nedeljnik

Nakon izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi “neki voleli da izbori budu što pre kako bi iskoristili nezadovoljstvo građana što sede u kući”, javnosti se obratio predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

On je za Direktno.rs rekao da na jučerašnjem sastanku srpske opozicije niko nije ni pomenuo mogućnost izlaska na takve izbore na kojima bi ljudi posle dva meseca zatvora i straha za život trebalo da donose političke odluke.

“Ne postoji niko ko je deo srpske opozicije, a da razmišlja o izlasku na Vučićeve lažne izbore koje planira da organizuje ugrožavajući bezbednost ljudi, baš kao što je radio i kad ih je raspisivao”, rekao je on.

“Istina je da će srpska opozicija, jedinstvenija nego ikad u naredna dva dana izaći sa dve konkretne stvari:

1. Jedinstvenim stavom oko učešća na sednici Skupštine koja će biti posvećena neustavnom uvođenju vanrednog stanja i haotičnim i često besmislenim odlukama Vlade Srbije.

2. Koracima koje ćemo zajedno preduzeti u borbi za slobodu koja je prekinuta pandemijom koronavirusa. Pozivamo sve oni koji su u ovih 45 dana dodatno uvideli u čijim su rukama naši životi i budućnost Srbije, da nas u toj borbi podrže”, rekao je Đilas.

2 KOMENTARA

  1. E to je prava steta. Velike su vam sanse da preuzmete vlast. Siguran vam je veliki uspeh.Garantovano prelazite minimalnih 3%.Zar niste u stanju da vidite kako vas Vucic ismejava? Sakrijte se u misju rupu i ne izlazite,tu ste jedino sigurni pobednici. Zuti misevi utripovali da su nekome bitni. Nikada,ali bas nikada necete vise biti na vlasti. Shvatite da ste pregazeni od boljih. Sebi priznajte poraz i bavite se drugim stvarima jer narod u Srbiji vas ne zeli. Jasno?

  2. Realno i nemate sta da trazite na izborima, posto ce SNS sve jedno pobediti.
    Zato radije pristedite pare, pa se “gospodo” uzmite u pamet, da lepo sledecih godina radite nesto konstruktivno, umesto da mlatite praznu slamu, jer ovakim ponasanjem sami sebi secete granu na kojoj sedite.

Comments are closed.