Đilas: “Nije dobro što država daje novac svima. Treba pomoći najugroženijima”

4
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV)

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da, sem kada je reč o pregovorima Beograda i Prištine, niko danas u Evropi više ne priča s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, zato što je Srbija jednopartijska država koja ne uzima u obzir ono što govori opozicija jer nije “normalna zemlja”.

“Kako mi naše ideje da prenesemo? Pogledajte RTS: 40 minuta predsednik gostuje u dnevniku koji traje 30 minuta. A gde ste čuli na nacionalnoj televiziji i jednu od mera koje sam ja predložio, jeste li čuli nekog ekonomistu?”, rekao je Đilas za televiziju N1.

Naveo je da “građani žive ono što im priča Vučić”, a ne znaju šta on govori i zbog toga su potrebne promene u medijima.

Đilas smatra i da Evropa sve više čuje zahteve opozicije iz Srbije i dodaje da su na zahtev o slanju dve ekspertske komisije, dobili odgovor u roku od 24 sata.

“Nas ne mogu da čuju građani…da u ovoj zemlji postoje mediji, Lončar ne bi bio ministar, ili bi se krio u ćošku jer je rekao da je koronavirus manje opasan od gripa, da ćemo napraviti vakcinu, i da će 10. jula biti poslednji zaraženi – tada je to trebalo reći pred izbore”, naveo je Đilas.

Od 1. do 21. juna, rekao je, bila su 1.373 zaražena i 16 preminulih, a posle izbora četiri puta više zaraženih i osam puta više preminulih.

“Lekari su rekli ono što svi vide – da se zdravstveni sistem raspao”, rekao je Đilas.

Na pitanje kako će opozicija da povrati poverenje građana, Đilas je rekao da će raditi konkretne stvari i pokazati da zna kako se vode zemlja i grad. Zato, rekao je, “među opozicijom ne treba da bude teških reči”.

“Važno je da se na napade ne odgovara. Nebitno je šta govori Sergej (Trifunović), Saša Radulović, a ja se nisam vratio da bih se raspravljao s njima, već da bih se borio da se spase život i zemlja promeni na bolje. Samo zajedno i samo jedna kolona može da pobedi zlo koje vlada Srbijom”, smatra Đilas.

Govoreći o ekonomskim merama uvednim zbog pandemije, on je rekao da treba pomoći onima koji su najviše pogođeni posldicama tako što bi se “pogledala svaka kompanija koja u prvih šest meseci imala manje prihode i dala joj se pomoć”.

Dilas je podsetio da je SSP iznela predlog ekonomskih mera za prevazilaženje krize, doć će vlast svojim načinom rada dovesti do toga da veliki broj ljudi ostane bez posla.

“Da smo normalna zemlja, vlast bi uzimala u obzir ono što govori neko iz opozicije. Nije dobro što i dalje država formira mere tako što novac daje svima: i onima koji su ugroženi i onima koji nisu. Treba pomoći onima koji su najviše pogođeni… usmerimo se ka sektorima koji najviše trpe”, rekao je Đilas i dodao da “država danas košta 700 miliona evra više nego 2012.” godine.

(Beta)

4 KOMENTARA

  1. AUUUUUUU ĐILE a la si ti pomoga sirotinju odnio si im I zadnju Cantu I zadnji zalogaj iz usta ,vrati pravo što set pokrali ti I dinkić pa onda nešto kaži!!!

  2. DJILASU nije jasno da ga NAROD NECE i da NJEGOVO MISLJENJE NIKOGA VISE NE INTERESUJE. ON NE SHVATA DA JE SVOJU SANSU PROKOCKAO I OVIM ,, TZV,, ANGAZMANOM ZAMAGLJUJE CINJENICE.VELIKI FOLIRANT NA DELU,NI ON VISE NE VERUJE U ONO STO PRICA.SMESNO.

    • Наравно да не зна, па он је први укинуо помоћ најугроженијима у Београду, када је постао градоначелник. И сада он, који је то укинуо одмах, чим је дошао на власт, сада спочитава другима !

Comments are closed.