Đilas: “Netačna izjava Dojčinovića da sam imao ofšor firme, sve je to prijavljeno NBS…”

0
Foto: Igor Pavićević

“Nije tačna tvrdnja da je ‘Krik’ otkrio kako sam ja ‘isto imao neku strukturu ofšor firmi'”, saopštio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na tvrdnje glavnog i odgovornog urednika “KRIK-a” Stevana Dojčinovića iznetim u emisiji “Oko magazin”, preneo je RTS.

“U, inače ne potpuno tačnom izveštaju KRIK-a o mojoj imovini, ne nalazi se nikakva šema mojih ofšor firmi, što je lako utvrditi čitanjem teksta”, istakao je Đilas.

Predsednik Stranke slobode i pravde je naglasio da nikada nijednu ofšor firmu nije imao i da je to više puta saopštio.

“KRIK nije otkrio nikakav moj račun u Švajcarskoj, kako je to izjavio gospodin din Dojčinović, jer postojanje firme ‘Multikom open’ nije bila tajna. Kompanija je osnovana sredstvima od prodaje ‘Dajrekt medije’, koja su primljena u Srbiju i na koje je plaćen porez državi Srbiji u iznosu od 2,5 miliona evra”, rekao je Đilas.

Đilas napominje da je “sve to prijavljeno Narodnoj banci Srbije” i dodaje da se taj podatak od 2014. godine nalazi u svakom godišnjem izveštaju o poslovanju “Multikom Beograda”, koji svaki građanin Srbije može videti na sajtu Agencije za privredne registre.