Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ocenio je danas da izjava direktora vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marka Blagojevića da će država „uložiti preko 100 miliona evra“ za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih fudbalskih stadiona u Srbiji, predstavlja „najnoviji dokaz potpunog gubitka dodira sa realnošću sadašnje vlasti“.

Navodeći da „nema novca za lekare, medicinske sestre, nastavnike, kvalifikovane radnike, za decu za besplatne obroke u školama i udžbenike, ali da ima za fudbalske stadione“, Đilas je ocenio da je „neophodna što brža promena vlasti i sistema“, jer će kako je rekao, „posledice ovakvih štetočinskih odluka snositi generacije i generacije građana Srbije“, prenosi Danas.

„Dok građani čekaju godinama na preglede i operacije u zdravstvenim ustanovama, dok roditelji spavaju ispred škola da bi upisali decu jer nema dovoljno mesta, dok država smanjuje plate i penzije jer nema dovoljno para u budžetu, iz tog istog budžeta se izdvaja izmedju 100 i 150 miliona evra za izgradnju novih stadiona!?“, naveo je Đilas a prenela Stranka slobode i pravde.

Direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je da će do 2021. godine, u Srbiji biti izgradjeno šest novih fudbalskih stadiona dok će tri biti potpuno rekonstruisana.

On je najavio da će novi stadioni biti izgradjeni u Subotici, Loznici, Zaječaru, Kraljevu, Leskovcu i Vranju dok će u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu biti rekonstruisani.

Prema njegovim rečima, procena je da će cena izgradnje šest novih stadiona iznositi oko 1.500 evra po jednom mestu.

Komentara

 1. Olja
  27. aprila 2019. 20:55

  A potrošio si 500 miliona za most i nisi se pitao za nastavnike, lekare, decu ... Sad si postao tako brižan !!!

 2. Mima
  28. aprila 2019. 09:10

  Prodali su PKB za sto miliona I od tih para ce da grade stadione.Domacinski,nema sta!Da smo bar neka fudbalska sila!Blago nama kad nam je sve ostalo podmireno I sagradjeno.

 3. Žuti
  28. aprila 2019. 10:04

  A most je bio potpuno nepotreban Čista glupost. Imali smo Gazelu,Brankov, tramvajski,šta će nam još jedan. Bačene pare za most. Zamisli Olja da je još i metro započeo. Pa kome to još treba. U grafu gde broj automobila na ulicama svaki dan raste a gužve sve veće i veće.

 4. Ja
  28. aprila 2019. 22:09

  Olja, leči se. Upoređuješ najkompleksniji most u Srbiji i stadione....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.