Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas obavestio je Milana Antonijevića i Fondaciju za otvoreno društvo, organizatore okruglog stola o izbornim uslovima na FPN-u, da on lično, niti SSP neće učestvovati na narednim sastancima ukoliko ne budu otvoreni za javnost.

Đilas je u pismu naveo da je prihvatio učešće na okruglom stolu na Fakultetu političkih naka, i pored svog ranije javno iznetog stava da je opozicija već trebalo da saopšti da će bojkotovati izbore, smatrajući svojom obavezom da učini sve što je u njegovoj moći da se smanje tenzije koje postoje u društvu.

„Prihvatio sam da sedim sa ljudima koji su me stotine ihiljade puta optužili da sam kriminalac, lopov, fašista, nasilnik, sa ljudima koji svakog dana učestvuju u hajci na mene, zbog čega posledice trpim ne samo ja, već imoja deca i prijatelji. Prešao sam preko toga što niste obavestili javnost o skupu koji se održava na fakultetu i na kome učestvuje pedesetak ljudi, te je veliki deo javnosti zaključio da je u pitanju tajni skup na kome je opozicija odustala od zahteva definisanih tokom osmomesečnih građanskih protesta“, naveo je Đilas.

Podsetio je i da je prihvatio pravilo koje je predložio organizator – da se o tome ko je šta govorio ne iznosi u javnost.

„Naravno, to pravilo druga strana ne poštuje, pa Ana Brnabić i Informer ili Informer i Ana Brnabić, svejedno, razlike i nema, javnosti prenose neistine o sadržaju razgovora“, konstatovao je lider SSP-a.

Dodao je, međutim, da je ono što ne može da prihvati da Antonijević neistinito informišete javnost da su učesnici razgovora bili konstruktivni, da tendeciozno saopštava kako se bojkot tokom razgovora nije pominjao i kako dogovor samo što nije postignut.

„Odbijanje prihvatanja navoda iz izveštaja Evropske komisije o stanju medija i nepoštovanje preporuka međunarodne zajednice u vezi sa izborima nije konstruktivnost. Kao što nije ni nipodaštavanje ocena Fridom housa o stanju sloboda u našem društvu, ali i o situacijii u medijima. Šta je konstruktivno u tvrdnjama da nema pritiska na birače ni pre, ni na dan izbora? Ili u tome da nema potrebe da da se razgovora o upotrebi mobilnih telefona na glasačkim mestima, jer je po zakonu to zabranjeno? Kako je konstruktivno kada se već prvom govorniku upada u reč, kada se prekidaju ljudi ponavljanjem hiljada puta ponovljenih laži? Ili kada predstavnici vlasti kao pesmicu ponavljaju da je u Srbiji sve odlično i da nema ni potrebe da se razgovara o bilo čemu što opozicija zahteva, osim o nekim tehničkim stvarima“, upitao je Đilas.

Da bi se, kako je naveo, izbeglo da javnosti bude prezentovana lažna slika šta se dešava iza zatvorenh vrata, Đilas je predložio da se ista otvore za predstavnike medija i da svaki građanin lično bude u prilici da vidi i čuje kako se ko ponaša i kakve stavove zastupa.

„Ukoliko postoji želja da se Srbija transformiše u slobodno i demokratsko društvo, nikome od učesnika ne može predstavljati problem da građani Srbije i na taj način budu upoznati sa stavovima organizacije koje predstavlja. U suprotnom će se sve ovo pretvoriti u cirkus u kome će svako iznositi svoje viđenje onoga šta se na okruglom stolu dešava. A u tome ni Stranka slobode i pravde ni ja lično nećemo učestvovati“, poručio je Đilas u otvorenom pismu Milanu Antonijević i Fondaciji za otvoreno društvo.

Komentara

 1. ЕЛИМ
  4. avgusta 2019. 15:49

  НАЈБОЉЕ БИ БИЛО ДА ТИ И ТВОИ ПАЈТАШИ И САГОВОРНИЦИ ОДЕТЕ МАЛО НА КОС.И МЕТОХИЈУ ДА СЕ МАЛО ОБУЧИТЕ О РАЗБИЈАЊУ СРПДТВА ,КАКО ВИШЕ НЕВИДИТЕ ДА СТЕ ПРЕШЛИ У ДОСАДУ СОБЗИРОМ ДА ВИ И НЕМАТЕ ОБРАЗА А НИ ЧАСТИ ЗАТО ТО И РАДИТЕ .

  1. Predrag m.
   5. avgusta 2019. 17:24

   Šta li si ti rode 'teo da rekneš?

 2. Mister No
  4. avgusta 2019. 20:06

  Kako ste se uhodali za ovo pozorište . Sad bi mozda i verovao Hilari Klinton da se pojavi kao opcija ali ti , milioneru moj, u krvi ti je samo jedna droga i zove se moć. Palpatine wannabe

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.