Đilas: Ne, nemam račune na Mauricijusu, tamo sam jednom bio pre 20 godina sa porodicom

0
Foto: Igor Pavićević

(Beta) –  Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da ne poseduje račune na Mauricijusu ili u bilo kojoj državi van Srbije.

Komentarišući navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ima tajne račune na tom ostrvu u Indijskom okeanu i u Švajcarskoj, Đilas je rekao da “sav” porez plaća u Srbiji i da to znaju u Narodnoj banci Srbije i Agenciji za borbu protiv korupcije.

“Nemam račune niti firmu na Mauricijusu, tamo sam jednom bio na odmoru sa porodicom pre 20 godina. Jedini kontakt koji imam sa Švajcarskom je u tome što je moja kompanija iz Beograda tamo osnovala kompaniju koja već sedam godina zakonito posluje u toj zemlji”, rekao je Đilas na konferenciji za novinare u prostorijama SSP u Beogradu. 

Naveo je da je kompanija Dajrekt Medija, dok je bio na “visokim funkcijama” u toj firmi od 2007. do 2013. godine, državi Srbiji platila skoro 20 miliona evra poreza. 

“Vučić plasira priče o tajnim računima i nekakvim otkrićima preko televizije Pink koja je poznata po neredovnom plaćanju poreza zbog čega im je već dva puta reprogramiran dug. Pink je stub režima i služi da objavi da sam lopov i kriminalac, da nanišani Olivera Ivanovića spotovima za koje nikad nismo saznali ko ih je napravio”, rekao je predsednik SSP.

Ocenio je da će “priča” o tajnim računima u inostranstvu trajati “nekoliko dana”, kao što su kako je naveo, trajale i priče o tome da je ukrao 619 miliona evra ili da njegov brat ima više od 30 stanova.

Đilas je ponovio da će Vučića tužiti zbog navoda o tajnim računima ali i ocenio da će do sudskog epiloga proći godine.

“Vučić je velika kukavica, možda najveća u Srbiji. Hrabar je samo onda kada oko njega nikog nema. Zato već dve godine ne sme da dođe na sud. Nažalost, predsednik Srbije je lažov i ponaša se tako da mnogi građani sumnjaju u njegovo mentalno stanje”, dodao je lider Stranke slobode i pravde.