Đilas nakon konsultacija sa Vučićem: “Nikada nismo ni razmišljali da budemo deo vlasti sa SNS. Bićemo najveći opozicioni poslanički klub”

0
Printscreen/YouTube/Newsmax Adria

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da će poslanički klub SSP, PSG, Pokreta za preokret i Sloge, biti najveći opozicioni klub u parlamentu i da nikada nisu ni razmišljali da budu deo vlasti sa SNS.

“Suština naše politike uvek je bila da Srbiji bude bolje. Uvek smo bili opozicija vlati, Srbiji nikada i nikada joj nećemo biti opozicija”, rekao je Đilas novinarima nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je, kako je rekao, protekao u pristojom tonu, prenosi Blic.

Prema njegovim rečima, predsednik im je preneo da će do kraja meseca biti održana konstitutivna sednica parlamenta, a da će tokom avgusta Srbija dobiti vladu.

Dodao je da su predstavnici SSP, PSG-a i Pokreta za preokret, koji su se iz koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije” odazvali pozivu na razgovor, preneli Vučiću da ne postoji mogućnost da budu deo vlasti, jer bi to, kaže, bilo “krajnje neprirodono, nelogično, nenormalno”, s obrizom na razlike u stavovima.

Đilas je rekao i da su Vučiću izneli zamerke na sve prethodne vlade, kao i da su upozorili da bi Srbija mogla da pretrpi posledice u ekonomskoj sferi, zbog neuskladjivanja politke sa EU.

On je naveo da će njihov poslanički klub biti spreman da podrži sve zakone koji će doneti boljitak građanima, ali i da očekuju da vlast pokaže da je spremna da razmotri i prihvati njhove predloge zakona.

Đilas je naveo i da su predsedniku rekli da očekuju da ode sa čela SNS, što je, kaže, Vučić potvrdio da će učiniti.

Na pitanje da li je bilo reči o sankcijama Rusiji, Đilas je rekao da je i njihov stav isti kao ljudi koji znaju šta su sankcije, ali da su, sa druge strane, svesni potencijalnih opasnosti, ako ne uskladimo politiku sa EU, zbog čega na njih i upozoravaju.

Pozivu predsednika Vučića na razgovor nisu se odazvali predstavnici Narodne i Demokratske stranke, a koje su bile deo saveza “Ujedinjeni za pobedu Srbije”, koji je osvojio 38 mandata.