Đilas najavio proteste ako ne bude promene izbornih uslova: “Građanima je svega preko glave”

1
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da će opozicija pozvati građane na protest ukoliko ne dođe do poboljšanja izbornih uslova u Srbiji.

“Građanima je svega preko glave, to zna svako ko ide po Srbiji, jedini način da se ovo reši jeste pobeda opozicije na izborima u Srbiji”, rekao je Đilas na konferenciji za novinare ispred PKB-a u Padinskoj Skali.

Đilas je naglasio da će eventualni protesti, na kojima će se zahtevati unapredenje izbornog procesa, biti mirni.

“Ako neko misli da će se ići na ulicu da bi se pucalo, ubijalo ili ginulo, toga neće biti. Mirni protesti su menjali sudbine zemalja u svetu – od Indije, Južne Afrike i Amerike”, dodao je on.

Đilas je naveo da veruje da je moguće da se unutar opozicije postigne sporazum o saradnji ili o nenapadanju.

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je da bojkota izbora neće biti ukoliko se ne poboljšaju izborni uslovi, a da su alternativa građanska neposlušnost i protesti.

“U situaciji kada su vam kao građaninu oduzeta sva prava, kada ne možete slobodno da glasate i da budete pravovremeno informisani, jedini način jeste da se za to pravo izborimo”, istakla je ona.

1 KOMENTAR

  1. “Građanima je svega preko glave, to zna svako ko ide po Srbiji, jedini način da se ovo reši jeste pobeda opozicije na izborima u Srbiji”, rekao je Đilas…Грађанима је преко главе и тебе и још многих из те опозиције. Зато ово све тако дуго и траје.

Comments are closed.