Đilas: Mekalister zna šta se dešava u Srbiji, ali iz njemu znanih razloga odbija da stvari nazove pravim imenom

2
Foto: Nedeljnik

Predsednik stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da predsedavajući Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister zna šta se dešava u Srbiji, ali da iz “njemu znanih razloga odbija da stvari nazove pravim imenom”, preneo je N1.

“Da je gospodin Mekalister stvarno hteo da čuje kakvo je stanje u Srbiji, mogao je da pozove na sastanak članove Stručnog tima protesta ‘Jedan od pet miliona’, predstavnike svih političkih stranaka ili građane koji već osam meseci protestuju”, naveo je Đilas u saopštenju.

Đilas je ocenio da je najava da će sledeći izveštaj Evropske komisije sadržati preporuke za sprovođenje fer i poštenih izbora, “praktično priznanje Evrope da u Srbiji nema uslova za normalan izborni proces”.

Naveo je i da bi “bilo korisno” da se Mekalister, kada kaže “da je parlament mesto za demokratsku debatu”, priseti da opozicija bojkotuje rad Skupštine Srbije u skladu sa Sporazumom sa narodom koji je potpisalo više od 200.000 građana.

“Razlozi za bojkot parlamenta najbolje su definisani u Izveštaju Evropske komisije u kome je izražena zabrinutost radom parlamenta, slobodom izražavanja i borbom protiv organizovanog kriminala”, izjavio je Đilas.

2 KOMENTARA

  1. Populistički diletant, šatro ne vidi i ne zna da trenutni magarac završava šta je ova konjina započela. Apsolutnu kontrolu, kolonizaciju, rasprodaju i veleizdaju. Jedino šta bi bilo korisno, fer i pošteno je da obojica prave šahovske figurice i okopavaju krompir u nekom od KP domova.

  2. E nasla se osoba(lopurda),koja ce da daje koje kakve izjave i to na N1.Ha,ha,ha,ha,hi,hi,hi,hi,ho,ho,ho,ho,ho.

Comments are closed.