Đilas: Hvala što ste uhapsili čoveka koji mi je pretio, ali uhapsite i one koji su ga inspirisali…

2
Foto: Nedeljnik

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas zahvalio je večeras pripadnicima MUP-a koji su uhapsili osobu koja mu je pretila smrću na Fejsbuku, ali je pozvao tužilaštvo da u saradnji sa MUP-om liši slobode sve koji, kako je naveo, “svakodnevnim lažima” o njemu “dovode ljude u stanje da napišu takve stvari”.

Đilas je u pisanoj izjavi dostavio nadležnima “spisak inspiratora pretnji” koje kako je naveo, svakodnevno dobija, a u koje je ubrojao “Aleksandra Vučića, Gorana Vesića, Nebojšu Stefanovića, Milenka Jovanova”.

Lider SSP je dodao da se među “najaktivnijima u ubeđivanju ljudi” da je on, Đilas, “zlikovac, zločinac, kriminalac, nasilnik, izdajnik kome treba presuditi”, nalaze i “vlasnici i urednici Informera, Kurira, Aloa, Srpskog Telegrafa, Pinka, na čelu sa Draganom Vučićevićem, Željkom Mitrovićem, Sašom Milovanovićem, Milanom Lađevićem, Igorom Žezeljom, Duškom Vukajlovićem”.

“Njihova krivica za to što pojedinci prete smrću mojim članovima porodice i meni samom je daleko veća od krivice tih poremećenih ljudi. Verujem da bi posle precesuiranja ovih lica ostali koji su uključeni u ovo delovanje prestali sa angažovanjem”, naveo je Đilas a prenela Stranka slobode i pravde.

Pripadnici Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala uhapsili su I.I. (44) iz Beograda zbog pretnji predsedniku opozicione Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu preko društvenih mreža, saopštio je ranije danas MUP.

Kako se navodi, on je uhapšen jer postoji sumnja da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, sa očevog profila na “Fejsbuku”.

(Beta)

2 KOMENTARA

Comments are closed.