Đilas: “Apsolutno sam siguran da većina građana više ne podržava SNS…”

0
Foto: Igor Pavićević

(Beta) – Predsednik Strake slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da je apsolutno siguran da većina građana Srbije više ne podržava Srpsku naprednu stranku i naglasio da će nakon izbora na proleće pružiti normalan život i stabilnu državu.

“Teška je situacija u Srbiji, to je loša vest ali je sjajna vest da će sve to trajati još nešto malo više od četiri meseca. Mi se nismo ujedinili i pozvali građane i pokrete koji žele drugačije da žive da bismo izašli na izbore i postali poslanici, već da bismo se ujedinili sa idejom da pobedimo na svim nivoima”, rekao je Đilas na konferenciji za novinare u Nišu.

Đilas je naveo da su građani pred prethodne izbore tražili da ih opozicija bojkotuje, a da sada zahteva da na izbore izađu i dodao da će zbog toga opozicija stati iza potpredsednice SSP Marinike Tepić i boriti se da pobedi lista koju ona predvodi.

“A kada pobedimo, garantujemo svojim potpisima i rečima, napravićemo pravednu zemlju kroz zakon o poreklu imovine, formiranjem specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal i tako što strani investitori neće dobijati hiljade evra po radnom mestu, već ćemo subvencionisati domaće privrednike”, naglasio je Đilas.