Brazilski predsednik Žair Bolsonaro okrivio je američkog glumca Leonarda Dikaprija da je dao donacije nekim organizacijama koje navodno stoje iza požara u Amazoniji.

„Di Kaprio je kul momak, zar ne. Daje pare za podmetanje požara u Amazoniji“, rekao je Bolsonaro svojim pristalicama, prenosi AP.

Ovaj Bolsonarov komentar usledio je nakon što je policija upala u sedište dve neprofitne organizacije u državi Para i uhapsila nekoliko volontera koji su kasnije pušteni. U svom saopštenju policija je navela da se protiv njih vodi istraga zbog navodnog postavljanja požara kako bi se ostvarila materijalna dobit, prenosi B92.

S obzirom da je Dikapriova organizacija obećala pet miliona dolara pomoći za zaštitu Amazonije, ovakav Bolsonarov komentar naišao je na podeljene reakcije u Brazilu.

Holivudski glumac je prvi ukazao na to da Amazon gori, u tom trenutku već 16 dana, postavivši sliku na Instagram, što se proširilo društvenim mrežama, a onda je reagovala i međunaodna zajednica, piše Indipendent.

S obzirom na to da Dikaprio ima 34 miliona pratilaca, njegova objava ubrzo je stigla do drugih poznatih ličnosti i tako je važna ekološka stvar došla u žižu javnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.