Dijana Vukomanović: “Vučiću se imidž svemogućeg vraća kao bumerang”

2
Printscreen/YouTube/Naša televizija

(Beta) – Naučna saradnica Instituta društvenih nauka Dijana Vukomanović ocenila je da se predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću “imidž svemogućeg vraća kao bumerang”, a da mala žarišta građanskog bunta “tektonski ljuljaju stubove njegovog režima”.

Vukomanović je za današnje izdanje lista Danas rekla da je “privid i propaganda podvala režima” da Vučić “sve zna i da o svemu odlučuje”.

“On sam je priznao da nije znao da su unutar redova SNS pojedinci ‘izdajnici’ i da unutar svoje matične stranke nema sve pod kontrolom, a kamoli u državi”, rekla je ona.

Vukomanović je rekla i da su “zlo, razvrat, kriminal, ljudska glupost i beda kao nekakva nepobediva sila od prorežimskih medija nametnuti Srbiji”.

“I niko više nema kontrolu nad posledicama ovakve ‘edukativne kampanje’ i večne borbe sa zlom. Ni vlast, ni sudovi, ni opozicija”, rekla je ona.

Dodala je da je opšti utisak građana da je “došlo do sloma države i da smo “svi doživeli nacionalni poraz”.

“Nameće nam se utisak bezizlaznosti i pomirenja sa situacijom takvom kakva jeste”, rekla je ona.

Ona je navela da je izuzetno ohrabrujuće da su male građanske zajednice sačuvale sposobnost da prepoznaju “šta je dobro a šta zlo” tako što će ljudi demonstrativno izaći na Karaburmu da brane živote svoje dece, ili u bloku 37 svoju privatnu svojinu, ili zdravu životnu sredinu i vodu širom Srbije.

“To je teren na kome Vučićev režim doživljava seriju poraza od ogorčenog naroda, i u gradu i na selu”, rekala je ona.

Prema njenim rečima, ta mala žarišta građanskog bunta, “tektonski ljuljaju stubove Vučićevog režima, poput serije malih ali dugoročno razornih zemljotresa”.

2 KOMENTARA

  1. Zeno draga ti si na ozbiljnom polozaju da bi valjala ovakve gluposti🤷‍♀️🤦‍♀️

    • Samo mi reci,sta je to lose izjavila,a sto nije istina. Srbija je zlo samo zbog toga sto se vlast ulaguje zarad opstanka na vlasti,najgorem delu stanovnistva u svakom pogledu,a to stanovnistvo umisli da ako je dalo nekom glas smatra da moze da radi sve,naravno u rasponu kako ko,od kradje obicne cigle do ubijanja ljudi.

Comments are closed.