Dijana Hrkalović traži da se brani sa slobode: Odbrana uložila žalbu

0
Printscreen/YouTube/MUP Republike Srbije

Odbrana bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović uložila je danas žalbu na rešenje kojim joj je u petak uveče određen pritvor do 30 dana. Branilac traži da joj pritvor bude ukinut i da joj se omogući da se brani sa slobode, preneli su mediji.


O žalbi će narednih dana odlučivati krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud).

Hrkalovićevoj je određen pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke, a kako su svi svedoci aktivni policijski službenici, ovaj razlog za pritvor je, prema stavu jednog od njenih branilaca Nenada Tasića, apsurdan.

“To da ona utiče na aktivne policajce je isto kao kad bi joj se pritvor odredio da ne bi mogla da utiče na sudiju ili tužioca”, rekao je advokat Tasić, prenosi RTS.

Hrkalovićeva se krivičnom prijavom tereti da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao “ubistvo na šinama”, za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe “Principi”.

Ovi izveštaji, prema rečima advokata Tasića, nemaju veze sa DNK analizama, kako se to pojavilo u nekim novinama.

Sve navode krivične prijave Hrkalovićeva je negirala na saslušanju u tužilaštvu.

Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Hrkalovićeva je uhapšena u petak, 15. oktobra, nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.