Digitalna online stomatološka ordinacija

0
Foto: dr. Lolin

Živimo u digitalnoj eri, a do informacija dolazimo online u bilo koje vreme dana. Sajt i društvene mreže su digitalna lična karta u poslovnom svetu, a danas je gotovo nezamisljivo poslovati, a ne deliti informacije online. Tako se danas možemo informisati o svemu, istražiti željene proizvode ili usluge koje nas zanimaju i u najbržem mogućem roku zakazati ili kupiti iste.

Stomalogija se u poslednjih par decenija znatno razvija zahvaljujući velkom i brzom napretku tehnologije. Pre samo jednu deceniju odlazak kod zubara je izgledao potpuno drugačije nego danas. Dok je ranije to bio čist manuelni posao, sada, zahvaljujući razvoju tehnologija, koriste se savremene metode za rešavanje stomatoloških problema, a stomatolog 21. veka mora ići u korak sa svim promenama i prilagoditi svoj način rada dobu u kome živi.

Zubni implanti – do blistavog osmeha za samo nekoliko dana

„Najbolji način za nadoknadu izgubljenih zuba je ugradnja zubnih implantaˮ, tvrdi stomatolog dr Srđan Lolin iz stomatološke ordinacije dr. Lolin. On kaže kako je do pre samo nekoliko godina bilo nezamislivo da se za kratak vremenski period urade implati na obe vilice, ali je razvoj novih tehnologija omogućio da danas za svega nekoliko dana imamo kompletno funkcionalno rešenje, kao i pacijenta sa blistavim osmehom.

Trenutno popularne procedure za ugradnju su All on 4 i All on 6, tj. ugradnja zuba na 4 ili 6 implantata. All on 4 je savremena procedura pomoću koje pacijenti koji nemaju ni jedan svoj zub, za samo nekoliko dana mogu da dobiju fiksne zube pri čemu se izbegavaju komplikovane procedure nadoknade kosti. U nekim slučajevima nema dovoljno kosti na onim mestima gde bi trebalo ugraditi implantate pa se zbog toga ne može primeniti tehnika all on 6, tj. ugrađivanje šest implantata, već se ugrađuje četiri implanta. Ono što jeste ključno da sada novim načinima snimanja vilica koje uključuju dubinsko snimanje kostiju, kao i njihov sastav za svega par sati može da se ustanovi koja vrsta implanta najviše odgovara pacijentu. Nova tehnološka rešenja nam nude i mogućnost maksimalnog opterećenja implanata, kao i detaljno praćenje nakon ugradnje – i to sve u digitalnom formatu.

Digitalno je bolje!

Digitalne konsultacije nisu nikakva novina u svetu, pogotovo ne u oblasti stomatologije. Mnogo toga možemo uraditi online u konsultaciji sa našim stomatologom – kaže dr Lolin. Na prvom mestu može da se lakše uspostavi jedan transparentan odnos i indirektno utiče na otklanjanje straha koji je u velikoj meri prisutan kod pacijenata koji treba da sednu u stomatološku fotelju. Razgovori, edukacija, pa čak i neke vrste opštih pregleda moguće je uraditi online. Digitalno je bolje, a budućnost kakva nam predstoji očito će biti u velikoj meri digitalna.

Više informacija možete pronaći na ovom link-u