DF: “Bez dogovora o rešenju političke krize u Crnoj Gori, problem Krivokapić i Bečić”

0
Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

(Beta) – Na trećem sastanku predstavnika parlamentarne većine, koji je održan u Skupštini Crne Gore nije nađeno rešenje aktuelne krize vlasti. Iz Demokratskog fronta (DF) saopštili su da na današnjem sastanku nije došlo do dogovora o razrešenju parlamentarne i krize u Vladi “zbog isključivosti Zdravka Krivokapića i Alekse Bečića”.

„Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić ostavši u ubedljivoj manjini, grčevito braneći svoje fotelje i lične interese i ne prihvatajući pravila demokratije i ponuđeni kompromis, preuzimaju odgovornost za sve što će se u budućnosti dalje dešavati“, saopštili su iz DF-a.

DF traži potpunu rekonstrukciju Vlade u kojoj neće biti premijera Krivokapića, koji je inače bio nosilac liste Za budućnost Crne Gore, čiji je glavni deo bio upravo DF, ili nove izbore. Taj savez, najjači u parlamentarnoj većini, bojkotuje rad Skupštine zbog usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Miloš Konatar iz URA je kazao da su oni protiv rušenja Vlade.

„Ko smatra da treba uskratiti poverenje Vladi, to može učiniti u Skupštini, ali mi nećemo biti partneri u tome“, rekao je on.

Konatar je rekao da se Vlada može unaprediti, ali da mora zadržati karakter nestranačke.

Prvo okupljanje predstavnika većine održano je 24. juna. Čelnici Demokratskog fronta odbili su tada mogućnost rekonstrukcije Vlade na čijem bi čelu ostao premijer Zdravko Krivokapić.