DF: “Bečić, Krivokapić i Abazović zaboravili da kažu kako vladu podržava samo 14 od 41 poslanika većine”

0
Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

“Lideri tri pobedničke koalicije, Aleksa Bečić, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović zaboravili su da kažu da vladu podržava samo 14 od 41 poslanika parlamentarne većine”, rekli su iz Demokratskog fronta (DF), a prenose Vijesti.

Bečić, Krivokapić i Abazović poručili su danas da su protiv rušenja Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je, kako su istakli, Crnoj Gori potrebna stabilnost, uz neodložno sprovođenje korenitih reformi.

Poslanik DF-a, Radoš Zečević, rekao je da Krivokapić, Bečić i Abazović nastavljaju da “srljaju iz greške u grešku” i da obmanjuju narod koji je pobedio na izborima 30. avgusta.

“U svom zajedničkom saopštenju jedino su zaboravili da kažu istinu – da vladu podržava samo 14 od 41 poslanika parlamentarne većine. Ako je 14 veće od 27, onda povlačimo sve što smo rekli za ovaj trio fantastiko”, naveo je Zečević u reagovanju.

On je rekao da im treba oprostiti na toj konfuziji i panici, “jer su i oni svesni da su isključivi krivci što je vlada spala na podršku 14 poslanika. I da u toj politici ima morala, dovoljno bi bilo da kažu upravo to – 14 je manje od 27.”

Prema rečima Zečevića, “posebna sramota ove trojke” je to što se pozivaju na narod koji je glasao 30. avgusta, a upravo su, kako je naveo, Krivokapić i Bečič prodali i izdali taj narod serijom poteza.

“Glasanjem za rezoluciju o Srebrenici, smenom Leposavića, priznanjem lažne države Kosovo i čestitkama albanskim esktremistima, sankcijama Rusiji, izbegavanjem da se potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, napadima na Srbiju i Republiku Srpsku”, naveo je Zečević.

On se osvrnuo na njihovu poruku da je nedopustivo uplitanje stranog faktora, navodeći da je „dobro da je trojka samokritična i da priznaju da su pod budnim okom nekih ambasada i da služe njihovim interesima.”

“Podsećamo i na svedočenje izvesne špijunske protuve Simijanovića o tome kako su on i njegovi nalogodavci sastavljali Krivokapićevu vladu i kako je sprečio da DF bude u vladi. Naš je posao da sad napravimo vladu bez bilo čijeg miješanja sa strane. A ako dogovora ne bude, onda će narod dati svakome po zasluzi”, zaključio je Zečević.