Devojčica Monika Karimanović još nije pronađena, traži je 200 policajaca: Veruje se da je živa

0

Policija i jedinice Žandarmerije nastavili su pretragu okoline sela Orešac kod Knjaževca, gde je primećen Ninoslav Jovanović iz niškog sela Malča, za kojeg se sumnja da je oteo 12-ogodišnju devojčicu iz Suvog Dola kod Niša.

Potraga za 12-godišnjom Monikom Karimanović traje od 20. decembra, kada je prijavljen njen nestanak.

Policija i jedinice Žandarmerije pretražuju selo Orešac kod Knjaževca gde je primećen Ninoslav Jovanović iz niškog sela Malča, za kojeg se sumnja da je oteo Moniku Karimanović.

“Na osnovu puno dokaza smatramo u ovom trenutku da je izvršilac ovog krivičnog dela Ninoslav Jovanović iz Malče, imamo jasan dokaz da je ukrao jedno vozilo u kom su pronađeni njegovi otisci i tragovi koji ukazuju da je sa njim bila Monika”, kazao je direktor policije Vladimir Rebić i dodaje da nekoliko činjenica upućuje na to da je Monika živa, piše N1.

“Na na ovom mestu smo nesporno utvrdili da su ovde jedno vreme boravili, prespavali i hranili se”, rekao je Rebić u mestu Orešac kod Knjaževca, gde traje potraga.

Rebić je naveo da više do 220 policijskih službenika intenzivno traga za nestalom devojčicom.

Dodao je da su i na još jednom mestu nađeni tragovi – konkretno Monikin ranac.

“Imamo dve izjave svedoka koji su potvrdili da je Jovanović sa devojčicom prošao i na tim činjenicama temeljimo naše verovanje da je Monika živa. I verujemo da ćemo je u najskorijem vremenu pronaći. Angažovali smo maksimalno ljudske resurse i tokom noći ćemo nastaviti pretragu, pre svega, zahvaljujući termovizijskim kamerama koje nam daju prednost u odnosu na Jovanovića”, rekao je Rebić, ističući da su tu i najbolji operativci iz Kriminalističke policije, uz zaječarske i niške policajce.

Što se tiče Jovanovića, Rebić je podsetio da je on od 2006. do 2018. bio je u zatvoru zbog seksualnih delikata nad maloletnicama.

Čim je izašao, praktično posle nekoliko dana, slao je na društvenim mrežama neprimerene sadržaje i poruke, koje su nama u policiji delovale kao moguće izvršenje krivičnog dela, dodao je. I zbog činjenice da smo znali o kome se radi, čuo sam se sa republičkim javnim tužiocem, i uspeli smo da ga stavimo u pritvor u kom je proveo do marta ove godine, rekao je Rebić, dodajući da nakon toga nisu imali više mehanizama da ga drže u pritvoru.