“Devojčica Medlin Meken je mrtva”, saopštio tužilac pošto je otmičar identifikovan posle 13 godina potrage

0
Foto Profimedia

Medlin Meken, britanska devojčica koja je nestala u Portugalu 2007. godine sa samo tri godine, je mrtva, saopštio je nemački tužilac posle identifikacije nemačkog državljanina kao osumnjičenog za ubistvo, prenosi Rojters.

Meken je nestala iz spavaće sobe 3. maja 2007,, tokom porodičnog odmora u portugalskom letovalištu, dok su joj roditelji bili na večeri sa prijateljima u blizini.

Procenjujemo da je devojčica mrtva, rekao je državni tužilac Hans Kristijan Volters, koji dodaje da je osumnjičeni za ubistvo nemački državljanin (43).

Nemac, čije ime nije saopšteno, živeo je u tom portugalskom letovalištu između 1995. i 2007. godine, a bavio se obijanjem hotelskih soba, stanova i trgovinom narkoticima, saopštila je nemačka policija.

Trenutno je u zatvoru zbog drugih krivičnih dela.

Britanka i nemačka policija apelovale su na građane da pruže bilo kakvu informaciju ukoliko imaju o osobi na slici i vozilu, koja je taj muškarac koristio svojevremeno.

Nemačka policija navela je da je osumnjičeni, koji je živeo u blizini portugalskog letovališta, osuđivan nekoliko puta na zatvorsku kaznu zbog seksualnog zlostavljanja dece u prošlosti.

Policija je saopštila da ga u slučaju tretiraju kao osumnjičenog za ubistvo i da su otkrili metod kojim je ubijena Meken, ali telo nije nikada pronađeno.

Sve što smo ikada želeli je da je pronađemo, otkrijemo istinu i odgovorne privedemo pravdi, naveli su roditelji Medlin Mekejn, Kejt i Geri, u saopštenju pre obraćanja nemačkog tužioca.

Nikada nećemo odustati od nade da pronađemo Medlin živu, ali kakav god ishod bude, moramo da znamo da bismo našli mir, naveli su roditelji.