Devojčica izvadila pištolj iz ranca i pucala na đake u školi, učeteljica je razoružala: U pucnjavi u Ajdahu povređene tri osobe…

0
(Beta/AP Photo/Natalie Behring)

U pucnjavi u osnovnoj školi u istočnom delu američke države Ajdaho povređene su tri osobe. Osumnjičena je devojčica iz šestog razreda, koja je donela pištolj u školu, prenosi Rojters.

Žrtve – dvoje učenika i čuvar su pogođene u gornje i donje ekstremitete. U prvi mah se činilo da su povrede bile opasne po život, ali su zdravstvene vlasti kasnije saopštile da su povrede sanirane i da su žrtve napada u stabilnom stanju.

Devojčica je pištolj donela u rancu, a razoružala ju je učiteljica i držala dok nije došla policija i odveli je u pritvor.

Šerif okruga Džeferson Stiv Anderson je rekao da je devojčica izvukla pištolj iz ranca i ispalila više hitaca unutar i van srednje škole u Rigbiju, na oko 145 kilometara jugozapadno od nacionalnog parka Jeloustoun. 

“Osumnjičena je ispalila vše metaka u školi i dvorištu škole. U ovom trenuktu ne znamo mnogo o razlozima takvog napada, ali istražujemo”, rekao je Anderson.

Učenicima je naređeno da napuste školu, a nastava neće biti održana ni danas.