“Deveti mart je izbio zbog jednog običnog saopštenja kakvih danas imamo deset dnevno…”

2
Foto Medija centar Beograd

 Advokat Vladimir Gajić izjavio je da u našem društvu podeljenost ima endemsku dimenziju i da praktično traje od početka 20.veka.

On je u serijalu Kvaka 23 Novinske agencije FoNet poručio da je unutrašnje stanje u Srbiji bilo bolje između 1990. i 2000.godine.

Tada su, kako je rekao, bili snažniji i građani, političke stranke i koalicije, civilno društvo i Univerzitet i akademska zajednica.

“Milošević je stvarno morao da misli o tome kako će narod da reaguje na najmanje sitnice”, rekao je Gajić. On je rekao i da “Deveti mart izbio zbog jednog običnog saopštenja, kojih danas imate deset dnevno, ali reakcija ne postoji”.

Prema njegovom uverenju, među građanima zato postoji prigušena energija koja može da eksplodira zbog najmanje sitnice, događaja koji uopšte ne možemo da predvidimo, ali koji će promeniti političku situaciju.

Gajić je rekao da je Srbija – u kojoj nikada i nije stvoreno pravo građansko društvo – sada podeljena na dve strane kao oko nekadašnje Mažino linije.

“U situaciji smo u kojoj više nisu bitne politike, nikakva ideološka ili politička uverenja, bilo kakvi vrednosni sistemi, već samo podela mi ili on”, rekao je Vladimir Gajić.

2 KOMENTARA

  1. @aleks, tačno.9.mart je samo učvrstio Miloševićev režim, jer je protest loše organizovan i vođen.5.oktobra su se umešali i neki drugi.A danas nema kritične mase ljudi za takve događaje.

  2. Ala se ovaj nalupetao… Za pocetak, 9. mart nije izbio nego se dogodio, sto nije bitno, ali ukazuje na nivo govornika, a taman koliko se I Sv. rat dogodio zbog atentata u Sarajevo, toliko se 9. mart dogodio zbog saopstenja, sto jeste bitno!

Comments are closed.