Dete sa cerebralnom paralizom izbačeno sa predstave, u pozorište “Duško Radović” kažu “mi smo ženu i njeno dete povredili i to je strašno, žao nam je…”

1
Foto Screenshoot Google maps

Posle objavljivanja snimka u kojem blogerka na Janković objašnjava kako je dete njene prijateljice, koje boluje od cerebralne paralize, izbačeno sa predstave u Malom pozorištu “Duško Radović”, a video se proširio društvenim mrežama, reagovali su i iz pozorišta.

Aleksandar Nikolić, direktor pozorišta “Duško Radović”, kazao je za jutranji program TV Prve da je to pozorište “već 70 godina posvećeno dobrobiti dece i ne pravi razlike među decom i da je to njihova publika.

“Mi želimo da odmah reagujemo i od srca nam je žao što se neko u pozorištu tako osetio. Ovde je apsolutno svako dobrodošao i mi moramo da napravimo takvu atmosferu da se svako oseća sigurno”, dodao je on.

Jelena Gavrić iz izvršne produkcije pozorišta je navela da “nije bilo nikakve želje da se neko izbaci iz pozorišta”.

Foto Prva/Screenshoot: Jelena Gavrić

Ona je objasnila da u pozorištu postoji obaveza da “kada se gleda dečja predstava, postoji obaveza da postoji tišina”, preneo je B92.

“To znači da ćemo opomenuti ukoliko neko razgovara ili mu se čuje telefon i slično”, navela je ona i dodala da, ipak, “postoje određene okolnosti kada dete ne može da posmatra predstavu u tišini i to je u redu, jer deca različito reaguju”.

Govoreći o konkretnoj situaciji rekla je da “iako kolega koji je reagovao nije imao lošu nameru, mi smo ženu i njeno dete povredili i to je strašno i užasno nam je žao”.

Kako je dodala, ovaj video-snimak je pokrenuo i dobru temu o preprekama sa kojima se deca iz osetljivih kategorija susreću tokom prisustvovanja javnim manifestacijama i uopšte kada se nalaze u javnosti.

1 KOMENTAR

  1. To je taj cuveni slogan za nasu decu. U prevodu na sa deca imace sta pozele, bice sita i super a vasa …

Comments are closed.