“Dete Partizana kome su ‘crno-beli’ bili sve. Najbolji fudbaler i još bolji čovek”: Nenad Bjeković se oprostio od Moce Vukotića…

0
Printscreen/YouTube/Sport Light

Momčilo Moca Vukotić preminuo je danas, nakon kratke i teške bolesti, a od legendardnog fudbalera Partizana oprostio se i Nenad Bejković, nekadašnji fudbaler i funckioner “crno-belih” i aktuleni zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Bejković je istakao da je “Moca dugo bolovao, a da mu je poslednjih dva, tri meseca bilo baš loše”. Bjeković je naglasio da je bio u kontaktu sa Mocom sve vreme.

“Juče sam razgovarao njim. Njegova supruga mi je danas rekla da ga voze u bolnicu i da mu nije dobro. Stigla je strašna vest. Ja sam u šoku. Ovo je kao da izgubiš najrođenijeg. Svi znamo kaka je Moca igrač bio, neprevaziđen. Ali, kakav je čovek bio, to mnogi ne znaju”, rekao je Bjeković, a prenosi Blic.

“Bio je najbolji fudbaler, a kao čovek još bolji. Eto kakva je ličnost bio naš Moca. Ja se apsolutno slažem sa konstacijama svim navijača Partizana da je Momčilo Vukotić bio najveći igrač u istoriji našeg kluba”, dodao je Bjeković.

Naglasio je da je Vukotić bio dete Partizana kome je “Parni valjak” bio sve do poslednjeg dana.

“Nenadoknadiv je ovo gubitak”, rekao je Bejković.

Momčilo Moca Vukotić rođen je u Beogradu 2. juna 1950. godine, bio je rekorder po broju odigranih utakmica u „crno-belom“ dresu, sa ukupno 791 odigranih utakmica i 339 golova za Partizan.