Đerlek: “Ovo što brojke padaju jeste rezultat vakcinacije. Ali mere ostaju i dalje”

1
Printscreen/Youtube

(Beta) – Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da su brojevi koji ukazuju na pad broja infekcija korona virusom ohrabrujući, ali i obavezujući i ocenio da su epidemijske mere i masovna imunizacija i dalje neophodni.

On je za RTS rekao da gradjani i dalje treba da se pridržavaju mera koje će verovatno ostati iste, i poručio da je oprez neophodan još dva-tri meseca, uz vakcinaciju, koju država promoviše u nekoliko modela.

“Postigli smo odlične rezultate. Posećujemo svaki grad, svako selo, dolazimo do svakog čoveka i razgovaramo. Dosta smo opustili gradjane i oslobodili ih bespotrebnog straha. Ovo što brojke padaju jeste rezultat vakcinacije”, rekao je Đerlek.

On je rekao da je broj vakcinisanih i dalje nizak u Tutinu (6,9 odsto) i Novom Pazaru (12,5 odsto), zatim Lajkovcu, Ljigu i Mionici, i da je u tim mestima i dalje potrebno razgovarati s ljudima, jer su “puni dezinformacija”.

Prema njegovim rečima u Beogradu je vakcinisano 5.500 studenata, a u Nišu oko 1.300 i sve više mladih shvata da korona može biti opasnost zbog steriliteta, a da su milione vakcina primili ljudi u svetu i da nije dokazano da deluje na reproduktivne organe.

Podsetio je da je Svetska zdravstvena organizacija preporučila vakcinaciju i trudnicama, i to pre svega u poodmaklim godinama, sa velikom telesnom težinom, ili onima koje boluju od dijabetesa i hipertenzije.

1 KOMENTAR

  1. Mislim da je jedan od razloga sto padaju brojke i taj sto je prodao vrh talasa. Epidemiolozi vise i ne pokazuju grafikone na kojima kriva raste, dostigne vrh i onda opada.

Comments are closed.