Đerlek: Danas verovatno do milionite date doze vakcine

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

(Beta) – Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da će Srbija danas verovatno dostići milion datih doza vakcina protiv korone što je, kako je ukazao, “neverovatan uspeh”, ali i da to ne znači da smemo da se opustimo kao što se dešavalo u vreme praznika.

“Borba sa koronom je maraton a ne sprint”, rekao je Đerlek za Radio televiziju Srbije, ocenjujući da predsednik Srbije Aleksandar Vučić “svojim autoritetom obezbeđuje vakcine”, kao i da se u svetu vodi rat za svaku dozu.

Kako je naglasio, prva data doza vakcine nije dovoljna da štiti od korone, već je neophodna i druga doza i nakon toga treba sačekati nedelju-dve da se stekne imunitet.

On je, dajući izjavu RTS-u u vakcinalnom punktu u Beleksekspo centru, na Novom Beogradu, rekao da je plan da tu danas bude vakcinisano 2.200 ljudi, vakcinom Sputnjik V.

“Trenutno je  945.977 datih doza, revakcinisano je ukupno  306.332 gradjana”, rekao je Đerlek, navodeći da je će danas, kako je planirano, biti date ukupno 70.384 doze vakcina.