Demostat: Dejan Šoškić potencijalni kandidat opozicije za predsednika Srbije

1
Foto BETA/MILAN OBRADOVIC (Arhiva)

(Beta) – Nekadašnji guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić potencijalni je kandidat opozicije za predsednika Srbije ili gradonačelnika Beograda, preneo je Istraživačko-izdavački centar Demostat.

Prema njihovim saznanjima, Šoškićeva kandidatura se razmatra zbog činjenice “da se dobro kotira u istraživanjima javnog mnjenja, uvaženi je ekonomista i da se za njegovo ime nikad nisu lepile koruptivne ‘etikete'”.

Šoškić je na čelu Narodne banke Srbije bio od 2010. do 2012. godine, redovni je profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Demostat prenosi da se još uvek nije odustalo ni od bivšeg potpredsednika Narodne stranke Zdravka Ponoša, kao i profesora u penziji Vladete Jankovića kao potencijalnih kandidata, iako je Janković ranije izjavio da su “teško ostvarivi uslovi pod kojima bi prihvatio kandidaturu”.

1 KOMENTAR

  1. A zaboraviste ono svakodnevno slabljenje dinara dok je bio guverner?. Tek ga je Jorgovanka, kakva god da je, uspela da stabilizuje i to traje već 9 godina. Ovaj guverner je bio za slab dinar.

Comments are closed.