Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da su potpuno opravdani zahtevi lekara koji traže da se zbog gubitka poverenja građana promeni sastav Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa.

„Resorni odbor DS za zdravstvo u potpunosti podržava stavove iz pisma koje je Vladi Srbije uputila respektabilna grupa od 350 lekara. Podrška nije motivisana samo kolegijalnom solidarnošću i činjenicom da su zahtevi iz pisma lekara delom istovetni zahtevima Resornog odbora, nego prevashodno time što su ti zahtevi potpuno osnovani i za medicinsku struku potpuno opravdani“, navodi se.

DS je ocenila da je smena kompletnog Kriznog štaba neophodan uslov da bi građani Srbije počeli da veruju u uspeh borbe protiv koronavirusa i da i ta borba konačno postala efikasna.

„Resorni odbor DS-a podržava i ostale zahteve kolega lekara iznetih u pismu, a koji su vezani za odnos prema medicinskom osoblju od strane pojedinih rukovodilaca zdravstvenog sistema, kao i državnog rukovodstva“, dodaje se.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-444-od-16-jula/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Kole
    24. jula 2020. 13:23

    Kod privatnika kad si nezadovoljan i ne odgovara ti nesto onda pocnes da trazi bolji posao ili raspravljas se sa gazdom i on ako mu ne odgovaras aktivira sporazumni otkaz koji si potpisao pri zaposljavanju. Ovi sto rade za drzavu mogu da pljuju poslodavca dokle i koliko hoce.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.