(Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas, komentarišući dogovor vlasti i dela opozicije o izbornim uslovima, da je demokratija u Srbiji „ubijena“ i da se to ne može promeniti „milošću ubice“.

„Ubio ju je režim (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića tako što krši zakone, uništava sve institucije i organizuje izbore tako da su pljačka i korupcija sastavni deo“, rekao je Đilas na konferenciji za novinare u Subotici.

Predstavnici vlasti i dela opozicije koji su učestvovali u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima bez posredovanja predstavnika Evropskog parlamenta, potpisali su juče sporazum.

Đilas je ponovio da SSP zahteva da se na javnom medijskom servisu omogući prisustvo opoziciji i „ljudima koji imaju znanja“, kao i da se zaustavi pritisak na birače.

„Ne možete očekivati od onih koji su takvu zemlju napravili, da se odreknu toga“, ocenio je on.

Đilas je dodao da trenutno razgovara sa predstavnicima Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana, Narodne stranke i Pokreta za preokret, kao i sa mnogim nestranačkim ličnostima, o tome da li će taj deo opozicije izaći na izbore na proleće.

https://www.nstore.rs/product/sajamska-akcija-godisnja-pretplata-plus-20-knjiga-pokloni/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.