Američki predsednik Donald Tramp zvanično je počeo kampanju za izbor za drugi mandat na skupu u Floridi, kritikujući medije i politički establišment protiv koga je bio u trci 2016. godine.

Obraćajući se hiljadama ljudi u Centru Amvej u Orlandu na Floridi, Tramp je rekao da je od prvog dana svog predsedavanja bio pod napadom „lažnih vesti i medija“ i „nelegalnog lova na veštice“ koji su pokušavali da suzbiju njega i njegove pristalice. 

On je prikazao uznemirujuću sliku toga kako bi život izgledao, ako bi on izgubio trku za drugi mandat 2020. godine, optužujući svoje kritičare za „neameričko ponašanje“ i govoreći okupljenim da Demokrate žele da ih unište, i da žele da unište Ameriku kakvu oni znaju.

Apokaliptičan rečnik i optužbe pokazuju da će Trampova predsednička kampanja 2020. verovatno izgledati u velikoj meri kao njegova neočekivano uspešna kampanja 2016. godine, navodi agencija AP. Iako je dve i po godine u Beloj kući, Tramp se i dalje obraća svojoj bazi predstavljajući se kao politički autsajder, koji je u trci protiv establišmenta u Vašingtonu. 

„Imam vesti za Demokrate koji žele da nas vrate na gorke neuspehe i izdaje prošlosti. Mi se ne vraćamo nazad. Idemo napred u pobedu“, rekao je Tramp. 

Govorio je o svojoj kampanji 2016. navodeći da je to bio odlučujući trenutak u američkoj istoriji. Rekao je da je iz osnova izmenio Vašington i da je bio suočen sa korumpiranim i lošim političkim establišmentom a da je on vratio vladu za narod i od naroda. 

Oni koji su uključeni u reizbor predsednika SAD veruju da njegova gruba verzija populizma uz ponavljanje da treba da se „isuši močvara“ u Vašingtonu i dalje ima ođeka među glasačima iako je njegova administracija povezana sa lobistima i kako izgleda nastojanjem porodice Tramp da profitira od predsedavanja, navodi AP.

Komentar(1)

  1. PORED TRAMPAVOG JEDINO JE NEPRIRODNI KATASTROFA DESTRUKTIVNIJI ZA SVOJU ZEMLJU
    19. juna 2019. 17:26

    re: “Demokrate žele da unište Ameriku”: Donald Tramp i zvanično počeo kampanju za drugi mandat Vučić Katastrofa nema nikakav globalni uticaj kao Tramp ali je za Srbiju gori i od Trampa ili Klintonovih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.