Delta Holding: “Presuda je potvrdila ono što smo znali. Stavljena je tačka na sudski progon…”

0
Printsccreen/YouTube/Delta Holding

“Pravosnažnom oslobađajućom presudom Apelacionog suda u Beogradu potvrđeno je ono što smo znali i što smo tvrdili u proteklih skoro 10 godina: da je poslovanje osnivača Delta Holdinga Miroslava Miškovića u potpunosti zakonito i prema važećim propisima”, saopštila je kompanija Delta Holding.

Kako se navodi u saopštenju, “ovakva presuda predstavlja nesumnjivu satisfakciju za prvog čoveka Delte, kao vodećeg poslovnog čoveka u regionu, ali i za sve zaposlene u kompaniji”.

“Njome je jednom za svagda stavljena tačka na pokušaje da se ospori velika poslovna karijera duga gotovo pola veka, da se ugrozi čitava porodica Mišković i poslovanje kompanije koja zapošljava više od 4.000 ljudi.

Presudom se naravno ne mogu ukloniti ni gorak ukus, ni objektivne posledice bezmalo decenijske kampanje kojoj je bio izložen vodeći domaći preduzetnik i Delta Holding kao jedna od najvećih i najuspešnijih kompanija u regionu”, navodi se u saopštenju kompanije.

Takođe se navodi da je ovim saopštenjem, kako su rekli, stavljena “tačka na sudski progon koji je trajao od decembra 2012. do danas” i da Miroslav Mišković, porodica Mišković i Delta Holding neće davati dalje izjave na ovu temu.

“Bez tereta nepravedne medijske kampanje i optužnice za teška krivična dela, Miroslav Mišković se u potpunosti posvećuje strateškom vođenju Delta Holdinga sa pozicije predsednika Upravnog odbora”, navodi se u saopštenju.