“Delila sam drogu s ocem Tonijem Kertisom”: Glumica Džejmi Li Kertis o teškim danima zavisnosti

0
Foto: Profimedia

Glumica Džejmi Li Kertis kaže da je bila toliki zavisnik da se drogirala zajedno s čuvenim ocem, legendarnim Tonijem Kertisom.

Džejmi Li Kertis je dugo godina vodila tajnu borbu sa drogama i alkoholom. Šezdesetogodišnja glumica je za Varajeti otkrila da je sebe smatrala “džankijem” čak više od 20 godina nakon što je zatražila pomoć zbog zavisnosti od tableta za bolove. Ali i njen otac je bio vrlo problematičan kada je u pitanju zavisnost, prenosi Dejli mejl.

“Znala sam da je moj tata imao problem jer sam i ja imala problem i on i ja smo delili drogu”, rekla je. “Bilo je perioda kada sam bila jedino dete koje je pričalo sa njim. Imala sam šestoro braće i sestara. Sada imam pet. Moj brat Nikolas je preminuo od predoziranja u 21. godini”.

“Ali, delila sam drogu sa mojim tatom. Uzimala sam kokain jednom sa mojim tatom. Ipak, to je bilo jedini put kada sam to uradila, i to sam uradila sa njim”, navela je.

Ona kaže da je Toni Kertis na kraju uspeo da se oslobodi zavisnosti na neki kratak period i da je oko tri godine bio vrlo posvećen oporavku. Ali, ipak nije potrajalo. “Ali, uspeo je da se oporavi na trenutak”.

Ona kaže da je sebe nazivala “džankijem” da bi sve demistifikovala. Priznaje da se sve pogoršavalo kako je postajala uspešnija.

“Bia sam u dobrom i stabilnom braku, pisala sam knjige za decu koja su postajale bestseleri, dobijala sam sve više i više poslova, i više i više slave i pažnje i laskanja… Dobijala sam sve više kako se moja zavisnost pogoršavala, ne manje.” Ona kaže da je poricanje postajalo sve veće jer je “sve funkcionisalo”.

Znala je da je preterala kada je posle jedne večere uzela šaku vikodina kao da su vitamini, i to posle velike količine vina. Pozvala je prijatelje koji su prošli rehabilitaciju jer se plašila da kao slavna ode u rehabilitacioni centar. Otkako je ušla u taj centar, od toga dana je ostala “čista” i nije više uzimala drogu, a onda je počela da pomaže i drugima da ostanu trezni i bez zavisnosti.