Beogradska muzičarka, pevačica i gitaristkinja benda Halftones, započela je i solo projekat. Tokom karantina snimila je numeru “Delicately broken”, a neposredno pre nje i “Let me fly away” – obe najavljuju njen prvi samostalni album.

Ove dreamy alt pop pesme oličenje su introspekcije kroz koju većina nas prolazi ili je prošla – to su priče o dubini ljudske duše i postojanja; istovremeno o krhkosti i snazi, slobodi i uzemljenju.

“Pesma ‘Delicately broken’ je najednostavnija poetska slika o najsloženijim ljudskim odnosima i našoj tananosti. Zastajanje u trenutku i osvrtanje preko ramena, refleksija traga koji ostavljamo za sobom. Svakodnevna borba da sačuvamo krhotine naših srca, tela i duše, od daljih lomova”, podvlači Suzana.

Muziku je u potpunosti radila sama – od početnog do završenog procesa.

“Sve što se čuje i vidi, dakle sva muzika, aranžmani, tekstovi, pevanje, spotovi i montaža, snimanje muzike i produkciju sam sama uradila. Naučila sam toliko stvari koje su mi pre samo nekoliko meseci bile potpuno nepoznate, a sad mi daju apsolutnu nezavisnost”, istakla je ona.

Suzanin glas je poput instrumenta, vokalne kaskade su u prvom planu, a gitara je atmosferični momenat, u funkciji ekspresije. Njeni kratki rifovi sjajno nijansiraju ambijent, koji je psihodeličan, ali ne i mračan.

Novi album izlazi uskoro, a do tada pomenute numere možete poslušati na linkovima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.