Delez Srbija jedan od najpoželjnijih poslodavaca

  0

  Prema istraživanju Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata, kompanija Delez Srbija prepoznata je kao kompanija u kojoj studenti mogu steći najbolju praksu.  

  Svoje mesto među pet najpoželjnijih poslodavca kompanija je opravdala ispunjenjem uslova kao što su: prilika za učenje, razvoj veština i znanja, mogućnost zaposlenja, zarada, podsticajno radno okruženje, prednost koju nudi multinacionalna kompanija, kao i prilika za napredovanje.

  Prema istraživanju koje je predstavljeno na panel diskusiji „Proaktivno o praksi“ studenti su najotvoreniji za praksu tokom osnovnih studija, pre svega na trećoj i četvrtoj godini studija, a kao najpoželjnija praksa pokazala se ona u trajanju od tri meseca. Radno vreme na praksi u 60 odsto slučajeva traje osam sati, što odgovara trećini studenata, dok su se ostali opredelili za kraće radno vreme.

  „Veoma sam ponosna što su studenti prepoznali našu stratešku opredeljenost da kao kompanija ulažemo u mlade i talentovane ljude, kao i da smo prepoznati partneri na njihovom karijernom putu. Naši najbolji promoteri će uvek biti moje kolege koje su upravo prva radna iskustva stekli baš kao praktikanti u kompaniji. Podatak da smo samo tokom prethodne godine organizovali oko 150.000 sati treninga govori u prilog činjenici da će nam ovo istraživanje biti samo motiv i podstrek da još više ulažemo u razvoj i obrazovanje i pomognemo mladim ljudima da našu kompaniju prepoznaju kao vrhunskog poslodavca sa sjajnim prilikama kako za praksu, tako i zaposlenje“ – istakla je na panel diskusiji Gordana Panajotović, rukovodilac za akviziciju, razvoj i upravljanje talentima kompanije Delez Srbija.

  Pored kompanije Delez Srbija među četiri najpoželjnija poslodavaca prema oceni studenata našli su se i: Microsoft, Delta Holding, Coca-Cola HBC i NIS.