Ove godine Bob Marley Day obeležavamo na Dorćol Platzu uz veliki beogradski koncert Del Arno Banda. Mir, ljubav i tolerancija su reči koje će 10. februara odjekivati dorćolskom kulturnom stanicom.

Tokom šezdesetih godina, zahvaljujući Bob Marliju, rege muzika je počela da se širi i pridobija publiku širom sveta. Već sredinom ‘80-ih, ovaj pravac stiže i na prostore Balkana, a pioniri ovog žanra kod nas je srpski Del Arno bend.

Koncerti Del Arno Band-a su posebni doživljaji koje je gotovo nemoguće rečima opisati. Pozitivna energija koju band nepogrešivo isporučuje na svakom svom nastupu jednostavno pleni publiku čak i onu koja se prvi put susreće sa ovom grupom. Koncerti su ujedno i najjače oružje ove grupe. Sadašnja set lista probrana je retrospektiva njihovih najvećih hitova i pravi poziv da se opušteno uživa u hipnotičkim reggae ritmovima. 

„Posle više od godinu dana, Del Arno Band svira u Beogradu što je uvek veliko zadovoljstvo. Dosta toga se događalo u međuvremenu i publika će, pored onoga na šta je navikla, od nas imati priliku da čuje i ponešto od brojnih stvari na kojima radimo trenutno. Između ostalog, prvi album na srpskom Hornsman Coyote-a, novi Del Arno album i Del Arno live album. Dobrodošli!“ izjavio je frontmen Jovan Matić.

Grupa je inspirisala tri generacije muzičara da se bave reggae muzikom i sarađivala je sa brojnim muzičarima i autorima (domaćim, regionalnim i stranim). Nastupala je na svim većim festivalima u regiji. Budite pripravni jer do vas stiže neponovljiva pozitivna energija prvog reggae banda u regionu.

Del Arno Band već 38 godina radi u čitavom regionu sa istom misijom širenja ljubavi, razumevanja i tolerancije baš onako kako je to oduvek bila misija reggae muzike.

Koncert je najavljen za 21h, a promotivni kontigent ulaznica možete nabaviti po ceni od 1.500 dinara na svim prodajnim mestima Ticket Visiona.

Spotovi:

  1. Više nego život – https://www.youtube.com/watch?v=LRO2p9rmyEI
  2. Treći svijet – https://www.youtube.com/watch?v=o1TyDx0my5M
  3. Dim iz moje lule – https://www.youtube.com/watch?v=X92MCCtFLqs
  4. Još uvek ima nade – https://www.youtube.com/watch?v=WiuX_azfnrk

Facebook    

https://www.facebook.com/delarnoband/

Youtube       https://www.youtube.com/channel/UCerIsQV3VBSO4kConWggqWQ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.