U prostorijama inkluzivnog centra udruženja “Evo Ruka” u Zemun Polju, organizovan je deseti po redu “Narandžasti dan” – volonterska  akcija zaposlenih kompanije GSK (GlaxoSmithKline). Ovogodišnja akcija imala je za cilj da bude obezbeđeno adekvatno i prijatno okruženje za korisnike ove ustanove, kao i razvijanje socijalnog preduzetništva u cilju inkluzije dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Zaposleni GSK posvetili su jedan radni dan pripremi proizvoda udruženja i kreativnoj radionici pravljenja Novogodišnjih čestitki, a pored toga, GSK je obezbedio i donacije neophodnog nameštaja, aparata za domaćinstvo, kao i uređivanja prostora u kome borave korisnici.

“Ovom akcijom smo, osim direktne pomoći, želeli da skrenemo pažnju javnosti na teške životne okolnosti sa kojima se suočavaju deca i mladi sa smetnjama u razvoju u Srbiji i motivišemo druge kompanije i pojedince da se priključe podršci. Njihovo uključenje u društvo zahteva inovativna rešenja i snažnu podršku, a to udruženje “Evo ruka” upravo i čini. Kroz socijalno preduzetništvo u vidu proizvodnje zimnice i sličnih proizvoda, kao i kroz dnevni boravak, razvija se osećaj društvene odgovornosti, kao i samostalnost”, rekla je Bojana Jovanović, iz sektora za korporativne komunikacije kompanije GSK. 

Jovanović je dodala da je “Narandžasti dan” važan i za zaposlene u ovoj kompaniji, jer im omogućava da izađu iz svog svakodnevnog poslovnog okruženja i daju lični doprinos rešavanju problema u zajednici u kojoj žive i rade.

Saradnja sa društveno odgovornim kompanijama kakva je GSK od velikog je značaja za udruženje. Zajedničkim delovanjem proširujemo mrežuonih koji dobijaju kvalitetniju i potpuniju sliku o deci i mladima sa smetnjama u razvoju i o njihovim svakodnevnim problemima. U našem udruženju imamo inovativan i neposredan pristup u traženju rešenja za adekvatnu socijalnu inkluziju. Srećna sam što je jedna velika internacionalna kompanija to prepoznala. Pored donacije, koja je uvek značajan vid podrške, provodeći dan u radu i pripremi naših proizvoda, zaposleni GSK pružili su priliku našoj deci da nauče kako i oni sutra mogu drugima pomoći i pokazati da im je do nekoga stalo”, rekla je Ana Knežević, predsednica udruženja “Evo Ruka”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.