“Deca koja simptome osete u školi, biće poslata u sobu za izolaciju koju će imati sve škole…”

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Zamenica Instituta Batut doktorka Darija Kisić Tepavčević govorila je na redovnoj konferenciji za štampu o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

Ona je iznela kakva je epidemiološka situacija u Srbiji, a posle dužeg vremena objavljeni su i broj aktivnih slučajeva i broj izlečenih.

“U Srbiji je u ovom trenutku 8.799 aktivnih slučajeva…”, rekla je ona.

Istakla je da Srbija pregovara sa gotovo svim zemljama koje su u završnoj fazi ispitivanja vakcine.

“Najčešće ponavljana rečenica je da osim higijenski ispravne vode za piće, nije mera nije dala toliki doprinos čovečanstvu kao vakcinacija. Sada smo svedoci šta se događa kada vakcine nema. Ipak, mora svima da nam bude jasno da proizvodnja vakcine ima jasno definisane faze i postupke koji su strogo kontrolisani. Prioritet jeste bezednost i efektivnost”, rekla je dr Kisić Tepavčević.

Objasnila je da u Srbiji postoje definisani svi kriterijumi i da svaka vakcina koja uđe u našu zemlju, prolazi kroz ispitivanje tih kriterijuma, “bez obzira na dobijene sertifikate u zemljama proizvodnje”.

Ona je takođe govorila o povratku učenika u škole.

“Biće sasvim dovoljne pamučne maske koje se peru i peglaju i roditelji će biti u obavezi da te maske deci obezbede. Ako deca imaju neke simptome, roditelji ne bi trebalo da ih šalju u školu. U slučaju da neke od simptoma koronavirusa osete u školi, biće upućeni u sobu za izolaciju, a zatim će biti pozvani roditelji ili lekari…”, objasnila je doktorka Kisić Tepavčević.

2 KOMENTARA

  1. Сећаћемо се у будућности овог времена и свих ових данас “битних” ликова, како домаћих, тако и светских. Али, 100% сам убеђен да ће то бити у једном сасвим другојачијем контексту. Ова тзв. “нова нормалност” која се пропагира на све стране је ипак “брутална ненормалност”. Није претерано рећи, детаљно испланирано вршење злочина против људи.

  2. Voleo bih da vidim tog naseg strucnjaka koji ce reci stop Ruskoj vakcini. Pa vi takozvani strucnjaci, nemate ni u cemu saglasnost a ne o ispravnosti vakcine o kojoj nemate pojma. Jer da imate napravili bi je vi.

Comments are closed.