Deca iz Srbije ponovo u pohodu na medalje na međunarodnom takmičenju iz mentalne artimetike

    0

    VII međunarodno BrainOBrain takmičenjesubota 29.01.2022. godine

    Mentalna aritmetika u bojama srpske trobojke je 2019. godine na međunarodnom takmičenju u Dubaiju zabeležila zavidan uspeh kada je srpski dečiji drim tim osvojio 2 trofeja, 2 zlatne i 3 srebrne medalje. 29.01.2022. godine pred decom iz Srbije je još jedno međunarodno takmičenje u mentalnoj aritmetici u kome učestvuje 25.000 dece iz 75 zemalja sveta. Srbija učestvuje sa čak 250 polaznika. Ovo je VII međunarodno BrainOBrain takmičenje koje nosi naziv BrianOBrain Fest jer predstavlja festival znanja. Ove godine, takmičenje se zbog epidemiološke situacije realizuje onlajn. Deca iz BrainObrain programa širom Srbije vežbaju sa entuzijazmom, usmereni ka višim ciljevima, a u subotu29.01. će se takmičiti, svako u svojoj kategoriji. Srbiju ove godine predstavljaju deca iz Beograda, Novog Sada, Niša, Vranja, Zaječara, Bora, Petrovca na Mlavi, Požarevca, Inđije, Kikinde, Pazove, Zrenjanina, Pančeva.

    „Takmičenje ima za cilj lični napredak kroz svakodnevno vežbanje, rad i disciplinu. Naši polaznici i roditelji sa nestrpljenjem isčekuju takmičenje, koje predstavlja jedno od glavnih događaja u toku godine. Učešće je važno jer budi motivaciju i želju za napredovanjem kod dece. Naš cilj je da deci ukažemo na činjenicu da je najznačajnije takmičiti se sa samim sobom u cilju postizanja najboljih rezultata, u skladu sa svojim potencijalima,“ rekla je uoči takmičenja Marija Ilieska direktorka BrainObrain Srbija.

    „BrainOBrain“ je liderska dečija obrazovna platforma koja je tokom 18 godina sa uspehom transformisala više od 2 miliona dece širom sveta. „BrainoBrain“ često nazivaju i najuspešnijim pionirskim poduhvatom koji je prerastao u razgranatu mrežu institucija u kojima se sa decom radi na razvoju intelektualnih i životnih veština primenjujući mentalnu aritmetiku, multitasking i NLP- neurolingvističko programiranje. Program razvija fokus, koncentraciju, pažnju, fotografsko pamćenje, istrajnost, percepciju, vizuelizaciju, razvoj komunikacijskih veština, kritičko razmišljanje, empatija i svest o emocijama. Poreklom iz Indije, Brainobrain postoji na svakom kontinentu u svetu, a od septembra 2016. godine u Beogradu i mnogim drugim gradovima u Srbiji. Sve više mališana uspešno savladava školske i životne zadatke i izazove zahvaljujući ovoj inovativnoj metodi.