“Darovit sebi, kolegama i publici, za Borisa Komnenića ne postoji zamena…”: Kako se glumac Voja Brajović oprostio od kolege

0
Printscreen/YouTube/ 24 minuta sa Zoranom Kesićem - Zvanični kanal

“Bio mi je blizak, a njegova smrt je za mene jedan veoma težak doživljaj”, rekao je Voja Brajović, govoreći o glumcu Borisu Komneniću, koji je preminuo u 64. godini, nakon borbe sa dugom i teškom bolesti.

“Ta bliskost se dogodila zato što smo na jednom projektu radili skoro šest godina i eto jednu dugačku veliku seriju. Šest godina sam imao priliku i uživanje da se družim u radu sa takvim čovekm. Bio je jedan vrstan umetnik, intelektualac, obrzovan čovek, fantastično duhovit”, rekao je Brajović, a prenosi portal Nova.rs.

Brajović je istakao da je Komnenić bio jedan od retkih ljudi koji su umeli da se našale i nasmeju i na svoj račun.

“Vrhunski umetnik i jedan veliki gubitak za našu umetnost. Svako ko je tako darovit, nije darovit samo sebi, već i kolegama i publici.
Moram da kažem, mesto Borisa Komnenića nakon njegove smrti nije upražnjeno, on je ostavio veliki trag i za njega ne postoji zamena”, zaključio je Brajović.

Podsetimo, beživotno telo glumca Borisa Komnenića pronađeno je sinoć u njegovom stanu na Novom Beogradu.

Komnenić rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gde je poslednjih godina bio prvak drame.

Pored pozorišnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.