Debata – ako bismo to tako mogli nazvati – ministarke Darije Kisić Tepavčević i reditelja Gorana Markovića privukla je veliku pažnju javnosti. Kisić Tepavčević je uputila niz uvreda poznatom reditelju, a on je ostao miran i poslao nekoliko poruka ministarki.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Darija Kisić Tepavčević izvređala je na svom Instagram nalogu reditelja Gorana Markovića, iznoseći, kako je navela, anamnezu njegove bolesti.

„Кaže da je depresivano potišten. Govori da treba streljati predsednika Srbije Aleksandra Vučića! O krvi govori kao o vodi. Pričinjavaju mu se logori za ljude. Srbija mu je „dno dna“. Bernar Anri Levi mu je „vrh vrhova“! Ogroman novac koji je dobio od RTS-a za snimanje serija i filmova čuva za crne dane. U flešbekovima vidi Prag“, navela je ministarka.

„Кaže da bi voleo kad poraste da bude Кusturica. Mrzi Daru, a voli Aidu. Napominje da voli partizane, a mrzi četnike. Srbi mu se gade. Film o Golom otoku mu je i dalje opsesija. U tom ‘filmu’ on sebe vidi kao komandanta logora. Bacio bi sve u Petrovu rupu! Ili, sa prijateljem Levijem, sve Srbe odveo u Žutu kuću“, napisala je takođe Kisić Tepavčević.

„Dijagnoza: Frustriran i agresivan, umetnički impotentan, bez nacionalnog identiteta“, zaključila je ona.

Marković je odgovorio u izjavi za Nova.rs da vidi da su na njega nasrnuli i predsednica Vlade i dvoje njenih ministara.

„Sa druge strane stojim samo ja i imam svoje delo kao poslednju odbranu“, izjavio je Marković.

Ana Brnabić je juče takođe oštro govorila o reditelju.

Ona je navela da bi Marković, kada bi se napravila rang lista onih koji su od države dobili najviše novca „sigurno bio među prvih deset“.

Ocenila je i da bi trebalo da ode kod Aleksandra Vučića i da mu kaže hvala.

Ovakve izjave ministarke Kisić Tepavčević izazvale su oštre kritike javnosti, od ličnosti iz političkog života, do građana na društvenim mrežama.

Sve bi te poruke mogle da se sublimiraju u izjavu Tihomira Stanića.

„Tu nema šta da se komentariše. Sramotno, sramotno, sramotno… Čovek je ispisao istoriju kinomatografije, kulture“, rekao je za Tihomir Tika Stanić.

On je dodao da je ovo najjasnija i najtačnija dijagnoza ovog režima.

„Sami sebe tim orkestriranim napadima definišu. Ostaće to istorija beščašća, rekao je Stanić i zapitao se – „Ko je sledeći?“

Komentara

  1. Sasha
    18. decembra 2021. 16:41

    G. Markovic je postavio pitanje, ne vidim nikakav napad na pojedinca na vlasti, pitanje su nestrucni i nepismeni ministri i premijer vlade preformisali u napad da bi opet pokazali velicinu i stali u odbranu njihovog predsednika(diktarora) a pritom svesni da su ovu drzavu i narod upropastili i unazadili, a nesvesni da sagledaju svoj scenario do kraja koji je mozda G. Markovic uputio na onaj iz Rumunije, jer kako su postali bahati mozda ce i do toga morati da dodje, jednostavno to nije nikakva pretnja, mozda je to cena za oslobadjanje ove zemlje od bratije i partije i jednog velikog zla koje je zadesilo ovaj narod naivni jos od doba ne tako davnog od vladavine njihovog politickog oca i majke SpS-Jul, i sto bi se reklo”sve je isto samo njega nema”…

  2. muška žena
    19. decembra 2021. 19:56

    Marković izaziva gnev kod svih onih kojima jedruštvo dalo manje nego njemu a nisu se bunili i pljuvali i pitajuse da li bi bolje prošli da su pljuvali ili bi se gadili sebe dana taj način krče put.Ne može svako da ima stomak na sebe kao Marković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.